Skip to main content

Recept Aardbei ijs


Aardbei ijs


Ingredienten:

 • 1 Cup slagroom
 • ½ cup Gecondenseerde melk
 • 300 gram aardbeien
 • ¼ cup suiker

Benodigdheden:

 • Garde
 • Plastic kom
 • Spatel
 • Plastic container met deksel
 • Blender
 • Steelpan

Bereidingswijze:

 • Was de aardbeien en snij de bovenkant met de blaadjes eraf.  Zet de steelpan met de aardebeien en suiker erin op vuur. Laat de aardbei koken, totdat het dikker en stroperig wordt en haal het dan van vuur af. De aardbei mengsel moet niet helemaal af te koelen.
 • Zet in je blender de slagroom en gecondenseerde melk en klop, tot een dikke mengsel. Niet te lang kloppen, want anders wordt de mengsel waterig door de slagroom.
 • Giet de aardbei mengsel in de blender en klop voor een aantal secondes, totdat alles goed is gemengd.
 • Giet de mengsel in de container en vries de aardbei ijs voor minimaal 8 uur in de vriezer.

Je kunt de aardbei ijs serveren met koekjes, karamel of gewoon zo eten. 


Vind je dit recept interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... meld je aan bij onze blog.

En op de website van Browny's Cakes kan je verschillende soorten recepten E-books kopen o.a. onze E-book "Sweet Treats". Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin. Klik  hier om naar de recepten e-books te kunnen gaan.

Taart workshops

Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.

Voor een taartbestelling kan je Browny's Cakes mailen naar:

E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:

Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes

Instagram: Browny's Cakes

Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

Liefs,

Ludinaira Roberto

Eigenaresse Browny's Cakes


Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut