Skip to main content

Chocolate Chips Cookies

 

Voorbereidingen:

  • Oven voorverwarmen op 175 graden C.
  • Bakpapier op bakplaat plaatsen

Baktijd:

  • 12 minuten voor een smeuïge koek (voorkeur)
  • 15 minuten voor een krokante koek (optioneel)

Benodigdheden:

  • Keukenmachine met deeghaak (optioneel) Je kan ook een handmixer met deeghaak gebruiken
  • Cup maatbekers
  • Maatlepels
  • Keuken weegschaal
  • Kom
  • Spatel
  • Boterham zakje
  • Vleeshamer
  • Ijsschep
  • Bakpapier

Ingrediënten:

  • 100 gram bakvast chocolade drops
  • 115 gram roomboter
  • 1 1/2 cups zelfrijzend bloem
  • 3/4 cup suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 grote ei
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baksoda

Let op: alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

Bereidingswijze:

  • Boter en suiker luchtig kloppen. Na kloppen het beslag van de rand van je kom weghalen
  • Voeg nu het ei toe en klop voor een paar seconde.
  • Nu kunnen de bloem, het zout, de bakpoeder en baksoda tegelijkertijd in de kom toegevoegd worden. Let op in het begin voorzichtig kloppen anders krijg je een bloemfeest in je keuken!
  • Voeg nu de chocolade drops in de kom en klop voor een paar seconde.
  • Schep nu het beslag met de ijsschep en zet de bolletjes op de bakplaat met bakpapier. Houd een paar centimeters afstand tussen het beslag.
  • Bak de koekjes voor 12 minuten. Wanneer ze uit de oven komen zijn ze nog zacht, wees niet bang wanneer ze afgekoeld zijn, worden ze iets harder.
  • Na het bakken laat ze helemaal afkoelen en zet ze daarna in een luchtdicht koektrommel of plastic bakje

Tip:

  1. Je kan deze koekjes verkruimelen en als vulling gebruiken samen met vanille botercrème voor een taart.
  2. Je kan deze koekjes met vanille ijs eten of vanille ijs chocolate chips cookies sandwich ervan maken

Voor het maken van deze lekkere cookies heb ik de zelfrijzend bakmeel van Soubry gebruikt.




Vind je dit recept interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... meld je aan bij onze blog.

En op de website van Browny's Cakes kan je verschillende soorten recepten E-books kopen o.a. onze E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,75. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin. Klik  hier om naar de recepten e-books te kunnen gaan.

Taart workshops

Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.

Voor een taartbestelling kan je Browny's Cakes mailen naar: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:

  • Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
  • Instagram: Browny's Cakes
  • Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes


Liefs,

Ludinaira Roberto

Eigenaresse Browny's Cakes



Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut