Ingrediënten bodem
cheesecake:
- 100 gram Maria koekjes
- 100 gram gesmolten roomboter
- Bakspray
Ingrediënten vulling
cheesecake:
- 400 gram cream cheese
- 500 ml slagroom
- 1 Zak Pistache pudding
- 200 ml gecondenseerde melk
- 1 theelepel gelatine zonder smaak
- Groene kleurstof
Benodigdheden voor de
cheesecake:
- Pan
- Foodprocessor
- Slof bakvorm of een andere bakvorm naar keuze
- Lepel
- Plastic bakje
- Schaal
- Handmixer
Voorbereidingen
Cheesecake:
- Zet de pan op vuur met de roomboter erin en laat het helemaal smelten
- Zet de koekjes in de foodprocessor en giet de gesmolten roomboter erin. Maal de koekjes met de roomboter helemaal fijn.
- Spray de schaal en de binnenkant van de bakvorm met de bakspray. Zet de koek en roomboter mengsel in de bakvorm en met de lepel maak je de bovenkant glad.
- Zet de bakvorm in de koelkast en start nu met de cheesecake vulling
- Zet de creamcheese in de plastic bak en met behulp van de handmixer klop de creamcheese even los
- Voeg nu de slagroom, gecondenseerde melk en gelatine zonder smaak in de kom en klopt alles samen voor ongeveer 2 minuten.
- Voeg als laatste de Pistache pudding en groene kleurstof toe en klop alles goed door (ongeveer 1-2 minuten).
- Haal de bakvorm uit de koelkast en giet de cheesecake vulling in de bakvorm. Strijk de bovenkant van de bakvorm, zodat je een mooie gladde bovenkant krijgt om erop te kunnen versieren.
- Laat de cheesecake voor ongeveer 6-8 uur in de koelkast om te kunnen opstijven.
- Wanneer de cheesecake klaar is, kan je het naar eigen wens decoreren met o.a. Ganache, Pistachenoten of gekonfijte kersen.
Tip:
Als je de Pistache smaak
intenser wilt hebben, voeg een beetje extra Pistache pudding in de vulling
(Ongeveer 50 -100 gram). Ik persoonlijk vind het lekker met 1 enveloppe
Pistache pudding. En als je de Cheesecake nog zoeter wilt, voeg iets meer
gecondenseerde melk toe.
Comments
Post a Comment