Skip to main content

Recept Pistache Cheesecake

 



Ingrediënten bodem cheesecake:

  • 100 gram Maria koekjes
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • Bakspray

 

Ingrediënten vulling cheesecake:

  • 400 gram cream cheese
  • 500 ml slagroom
  • 1 Zak Pistache pudding
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 1 theelepel gelatine zonder smaak
  • Groene kleurstof

 

Benodigdheden voor de cheesecake:

  • Pan
  • Foodprocessor
  • Slof bakvorm of een andere bakvorm naar keuze
  • Lepel
  • Plastic bakje
  • Schaal
  • Handmixer

 

Voorbereidingen Cheesecake:

  • Zet de pan op vuur met de roomboter erin en laat het helemaal smelten
  • Zet de koekjes in de foodprocessor en giet de gesmolten roomboter erin. Maal de koekjes met de roomboter helemaal fijn.
  • Spray de schaal en de binnenkant van de bakvorm met de bakspray. Zet de koek en roomboter mengsel in de bakvorm en met de lepel maak je de bovenkant glad.
  • Zet de bakvorm in de koelkast en start nu met de cheesecake vulling
  • Zet de creamcheese in de plastic bak en met behulp van de handmixer klop de creamcheese even los
  • Voeg nu de slagroom, gecondenseerde melk en  gelatine zonder smaak in de kom en klopt alles samen voor ongeveer 2 minuten.
  • Voeg als laatste de Pistache pudding en groene kleurstof toe en klop alles goed door (ongeveer 1-2 minuten).
  • Haal de bakvorm uit de koelkast en giet de cheesecake vulling in de bakvorm. Strijk de bovenkant van de bakvorm, zodat je een mooie gladde bovenkant krijgt om erop te kunnen versieren.
  • Laat de cheesecake voor ongeveer  6-8 uur in de koelkast om te kunnen opstijven.
  • Wanneer de cheesecake klaar is, kan je het naar eigen wens decoreren met o.a. Ganache, Pistachenoten of gekonfijte kersen.

 

Tip:

Als je de Pistache smaak intenser wilt hebben, voeg een beetje extra Pistache pudding in de vulling (Ongeveer 50 -100 gram). Ik persoonlijk vind het lekker met 1 enveloppe Pistache pudding. En als je de Cheesecake nog zoeter wilt, voeg iets meer gecondenseerde melk toe.


Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut