Skip to main content

Soesjes recept



Ingrediënten:

  • ½ cup Water
  • ½ cup melk
  • 1 theelepel suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 115 gram roomboter
  • 1 cup Patent bloem
  • 3-4 eieren

Benodigdheden:

  • Pan
  • Houten lepel
  • Keukenmachine of handmixer
  • Spuitzak & Ster spuitmond vorm
  • Keukenpapier
  • Bakplaat
  • Spatel
  •  

Bereidingswijze:

  • Zet de pan op vuur met melk, water, zout en suiker. Laat alles even samen koken.
  • Voeg nu de roomboter toe en blijft roeren totdat  de boter is opgelost
  • Voeg nu de bloem toe en blijf  roeren met je houtenlepel, totdat de bloem helemaal is opgenomen in de mengsel.
  • De deeg kan van de vuur af op het moment ,dat het niet meer plakt in de pan. Het moet een geheel worden net zoals een deegbal
  • Zet de deeg nu in je kom en klop (gebruik de Vlinder en niet de ballongarde) het voor ongeveer 5 minuten. Dit doe je om de deeg even te laten afkoelen (dit moet want anders als je meteen de eieren toevoeg, dan wordt het een soepje i.p.v. een deeg)
  • Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe in de kom. Je voeg de volgende ei op het moment dat de ene goed is opgenomen in de deeg.
  • Je kunt in totaal 3 tot 4 eieren toevoegen. Als de deeg nog een beetje te stijf is dan voeg je de vierde ei anders niet.
  • Zet de mengsel nu in je spuitzak en spuit mooi ster vormpjes op je bakplaat (vergeet de bakpapier niet erop te zetten)
  • Bak de soesjes op 175 graden C. voor ongeveer 30-35 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn geworden
  • Na het bakken laat ze ongeveer 3-5 minuten in de oven staan (doe oven wel uit). Als je ze meteen uit de oven haalt loop je de risico dat ze inzakken.

Met dit recept kan je ongeveer 15 soesjes maken. Vul de Soesjes met wat je lekker vind. Het kan iets zoets (custard, slagroom) of hartigs (tonijn of crab salade) zijn. Veel bakplezier.

Youtube Video



***********************************************************************************

Vind je dit recept interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... meld je aan bij onze blog.

 

En op de website van Browny's Cakes kan je verschillende soorten recepten E-books kopen o.a. onze E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin. Klik  hier om naar de recepten e-books te kunnen gaan.

 

Taart workshops

Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.

 

Voor een taartbestelling kan je Browny's Cakes mailen naar:

E-mail: info@brownyscakes.com

 

Volg Browny's Cakes ook op Social media:

Twitter: @brownyscakes

Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes

Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes

Instagram: Browny's Cakes

Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

 

Liefs,

Ludinaira Roberto

Eigenaresse Browny's Cakes

 

 



Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut