![]() |
Zachte bolletjes |
Ingrediënten:
- 1 pak gist (7 gram)
- ¼ cup warm water
- 1 cup melk
- 3 Eetlepel boter (halverine)
- 1 losgeklopte ei
- 2 Eetlepel suiker
- 3/4 Theelepel zout
- 4 cups bloem
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Kom
- Houtenlepel
- Mes
- Lepel
- Klopper
- Plastic beker
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Voorbereiding:
- Zet de gist in een kom en giet de warm water in de kom. Laat het even staan, totdat de gist is geactiveerd (ongeveer 10 minuten). De gist is geactiveerd, wanneer de gist korrels helemaal opgelost zijn en de mengsel begint te schuimen.
- Giet de melk in de koekenpan en voeg de 3 eetlepels boter toe en zet de pan op vuur. Laat de mengsel opwarmen, totdat de boter helemaal is opgelost. Haal de pan van vuur af en laat het even afkoelen. Om het proces te versnellen kan je de pan even in de koelkast plaatsen.
- Wanneer de gist is geactiveerd voeg de losgeklopte ei, suiker, zout en 1 cup bloem in de kom. Meng met de houtenlepel alles goed door elkaar.
- Voeg nu de afgekoelde melk/boter mengsel en 2 cups bloem in de kom en begin met kneden. Blijft het deeg nog een beetje plakkerig dan voeg je de laatste cup bloem toe en blijft kneden.
- Strooi een beetje bloem op een tafel en zet het deeg erop. Kneed het deeg voor ongeveer 5-6 minuten, totdat het deeg helemaal soepel, glad en niet meer plakkerig is. Dus voeg niet teveel bloem bij het kneden. Alleen als het deeg een beetje plakkerig aanvoelt.
- Vorm nu het deeg tot een mooie gladde bal. Smeer een beetje plantaardige olie in een kom en zet het deeg erin. Bedek de kom met een handdoek en laat het deeg voor ongeveer 1,5 - 2 uur rijzen.
- Na het rijzen haal het deeg uit de kom en zet het op tafel. Strooi wel eerst een beetje bloem op de tafel. Snij stukjes van ongeveer 100 gram elke keer van het deeg en rol de stukjes in mooie ronde balletjes. Maak gebruik van je handpalm om mooie ronde balletjes te kunnen vormen.
- Leg de balletjes ongeveer anderhalf centimeter van elkaar op een bakplaat. Vergeet niet eerst om bakpapier op de bakplaat te zetten. Wanneer je klaar bent zet de bakplaat op een plek, waar het warm is en laat de broodjes voor ongeveer 45-60 minuten rijzen. Ze moet zodanig rijzen dat ze elkaar raken. Dus er mag geen ruimte blijven tussen die anderhalf centimeter.
- De broodjes kunnen nu gebakken worden in een voorverwarmde oven van 175 graden. Bak de broodjes voor ongeveer 20-25 minuten tot ze goudbruin worden.
Vind je deze blog interessant? Geef ons een duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.. Klik op de knop subscribe op de hoofdpagina en meld je aan.
E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je verschillende soorten recepten E-books kopen o.a. "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.
Taart workshops
Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.
Voor een taartbestelling
Stuur ons een e-mail naar: info@brownyscakes.com
Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Instagram: Browny's Cakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
Comments
Post a Comment