Skip to main content

Zachte bolletjes

Zachte bolletjes
Zachte bolletjes

Ingrediënten
:
  • 1 pak gist (7 gram)
  • ¼ cup warm water
  • 1 cup melk
  • 3 Eetlepel boter (halverine)
  • 1 losgeklopte ei
  • 2 Eetlepel  suiker
  • 3/4 Theelepel zout
  • 4 cups bloem

Benodigdheden:
  • Koekenpan
  • Kom
  • Houtenlepel
  • Mes
  • Lepel
  • Klopper
  • Plastic beker
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Voorbereiding:
  • Zet de gist in een kom en giet de warm water in de kom. Laat het even staan, totdat de gist is geactiveerd (ongeveer 10 minuten). De gist is geactiveerd, wanneer de gist korrels helemaal opgelost zijn en de mengsel begint te schuimen.
  • Giet de melk in de koekenpan en voeg de 3 eetlepels boter toe en zet de pan op vuur. Laat de mengsel opwarmen, totdat de boter helemaal is opgelost. Haal de pan van vuur af en laat het even afkoelen. Om het proces te versnellen kan je de pan even in de koelkast plaatsen.
  • Wanneer de gist is geactiveerd voeg de losgeklopte ei, suiker, zout en 1 cup bloem in de kom. Meng met de houtenlepel alles goed door elkaar.
  • Voeg nu de afgekoelde melk/boter mengsel en 2 cups bloem in de kom en begin met kneden. Blijft het deeg nog een beetje plakkerig dan voeg je de laatste cup bloem toe en blijft kneden.
  • Strooi een beetje bloem op een tafel en zet het deeg erop. Kneed het deeg voor ongeveer 5-6 minuten, totdat het deeg helemaal soepel, glad en niet meer plakkerig is. Dus voeg niet teveel bloem bij het kneden. Alleen als het deeg een beetje plakkerig aanvoelt.
  • Vorm nu het deeg tot een mooie gladde bal. Smeer een beetje plantaardige olie in een kom en zet het deeg erin. Bedek de kom met een handdoek en laat het deeg voor ongeveer 1,5 - 2 uur rijzen.
  • Na het rijzen haal het deeg uit de kom en zet het op tafel. Strooi wel eerst een beetje bloem op de tafel. Snij stukjes van ongeveer 100 gram elke keer van het deeg en rol de stukjes in mooie ronde balletjes. Maak gebruik van je handpalm om mooie ronde balletjes te kunnen vormen.
  • Leg de balletjes ongeveer anderhalf centimeter van elkaar op een bakplaat. Vergeet niet eerst om bakpapier op de bakplaat te zetten. Wanneer je klaar bent zet de bakplaat op een plek, waar het warm is en laat de broodjes voor ongeveer 45-60 minuten rijzen. Ze moet zodanig rijzen dat ze elkaar raken. Dus er mag geen ruimte blijven tussen die anderhalf centimeter.
  • De broodjes kunnen nu gebakken worden in een voorverwarmde oven van 175 graden. Bak de broodjes voor ongeveer 20-25 minuten tot ze goudbruin worden.

Vind je deze blog interessant? Geef ons een duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.. Klik op de knop subscribe op de hoofdpagina en meld je aan.

E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je  verschillende soorten recepten  E-books kopen o.a. "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.

Taart workshops
Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.

Voor een taartbestelling
 Stuur ons een e-mail naar: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Instagram: Browny's Cakes


Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut

Lekker donuts recept

Donuts Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept..... Ingrediënten voor het deeg: 5 cups bloem 14 gram gist 1/3 cups suiker ¼ Cups gesmolten boter ¼ Cups gesmolten “Shortening “ 1 1/2 cups melk 2 eieren 2/4  theelepels zout   Donuts Ingrediënten om te bakken en coaten: 1 flesje olie 2 cups suiker 2 eetlepels kaneel 3 eetlepels gesmolten boter Bereidingswijze deeg: Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.   Donuts  Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.   Donuts  Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt. Haal het deeg uit de kom en kneed even kort.