Skip to main content

Smeuïge Brownie

Brownie
Brownie

Ingredienten
  • 1 cup suiker
  • 1 cup lichte bruine suiker
  • 3 eieren
  • ¾ cup cacao
  • 1 cup bloem
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram pure chocolade (hak ze tot kleine brokjes met een mes)
  • 230 gram gesmolten roomboter
  • 1 Eetlepel amandel extract
  • 1 Eetlepel cappuccino of 1 eetlepel koffie
Alle ingredienten moeten op kamertemperatuur zijn. Je kunt een stuk of 15 brownies uit deze recept halen. Het hangt af van hoe groot of klein ze worden gesneden.

Benodigheden:
  • Koekenpan
  • Garde
  • Kom
  • Cups maatbeker
  • Weegschaal
  • Maatlepels
  • Houtenlepel
  • Brownie bakblik (20X20 cm)
  • oven

Bereidingswijze
  • voorverwarm de oven op 175 graden en zet alvast bakpapier in de bakblik
  • Klop samen in de kom de gesmolten roomboter, eieren, amandel extract en cappuccino voor ongeveer 3 minuten. Gebruik hierbij de garde om alles goed samen te kloppen.
  • Voeg nu de suiker, de bruine suiker en klop even verder voor ongeveer 2 minuten
  • Zeef nu de bloem, cacao, en zout in de kom. Meng alles goed met elkaar met de houten lepel.
  • Meng als laatste de chocolade brokjes door het beslag
  • Giet nu het beslag in de bakblik en strijk de bovenkant helemaal glad
  • Bak de brownie voor 30 minuten. De Brownie is klaar wanneer het aan de bovenkant iets stevig aan  voelt onder je vingers.
  • Wanneer de brownie klaar is laat het afkoelen en smeer het af met Ganache. Je kunt het voor de rest naar wens garneren met o.a. chocolade schaafjes, aarbei. Voor het recept van Ganache klik hier

Tip: Laat de Brownie niet te lang in de oven. Dit is geen taart waarbij de sate prikker helemaal droog eruit moet komen. Het blijft plakkerig aan het binnenkant na die 30 minuten. Deze Brownie is lekker smeuig en rijk aan chocolade smaak. Belangrijk bewaar de Brownies in een luchtdicht bakje o.a. Tuperware. Je kunt ze ook in de koelkast bewaren (doe dit vooral als je het gaat afsmeren met ganache). Wanneer je ze wilt gaan opeten, haalt ze 15 minuten van te voren uit de koelkast laat ze op kamertemperatuur komen. 

Vind je deze blog interessant? Geef ons een duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.. Klik op de knop subscribe op de hoofdpagina en meld je aan.

E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je  verschillende soorten recepten  E-books kopen o.a. "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.

Taart workshops
Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.

Voor een taartbestelling
 Stuur ons een e-mail naar: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Instagram: Browny's Cakes



Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut