Ingrediënten deeg:
- ½ cup warm kraan water
- 2 pakjes gist (14 gram)
- ¾ cup melk
- 1 cup suiker
- 115 gram Halvarine
- 1 ½ theelepel zout
- 2 grote eieren
- 5-6 cups Patent bloem
Ingrediënten vulling deeg:
- 70 gram roomboter
- 1 cup licht bruine suiker
- 2 Eetlepel kaneel
Ingrediënten Glazuur:
- 2 ¼ cups poedersuiker
- 3-4 Eetlepel melk
- ½ theelepel vanille extract
Benodigheden:
- Grote Kom
- Maatlepel
- Cups maatbeker
- Houtenlepel
- Deegroller
- Grote mes / Scraper
- Oven
- ovenschaal
- Bakpapier
- Plastic papier
- Keukendoek
- Keuken kwast
- Koekenpan
- Bakspray
Bak informatie:
De oven moet op 175 graden en baktijd 20-25 minuten
Bereidingswijze:
- Zet de gist, warm water en 4 eetlepels suiker in een kom en laat de gist voor 10 minuten staan om te kunnen activeren.
- Nadat de gist is geactiveerd voeg de 4 cups bloem, suiker en zout in de kom en meng even met de houtenlepel.
- Voeg nu de halvarine, eieren, melk en nog 1 cup bloem toe en begin nu met je handen de deeg te kneden.
- Als de deeg nog plakkerig is voeg je de laatste cup bloem toe en blijf kneden totdat de deeg soepel is en niet meer plakt.
- Smeer een beetje olie in een kom en zet de deeg erin. Bedekt de kom met plastic folie en zet de kom in een ruimte waar het warm is. Laat de deeg voor 2 uur rijzen.
- In de tussen tijd meng in een kom de kaneel en lichte bruine suiker en zet opzij. Zet de roomboter in een koekenpan en laat het even smelten op laag vuur.
- Na die 2 uur haal je de deeg uit de kom en kneed de deeg voor ongeveer 1-2 minuten. Rol de deeg in een rechthoekige vorm op een bebloemde tafel.
- Smeer nu met een kwast de gesmolten roomboter op de deeg en strooi hierna de kaneel/lichte bruine suiker mengsel op de deeg. Zorg evoor, dat de hele deeg is bedekt met de suiker.
- Zet nu even de oven aan op 50 graden. Niet hoger, dus echt precies 50 graden.
- Rol nu de deeg. Zorg ervoor, dat je het wel strak door rolt. Snij de deeg in stukjes van ongeveer 4 cm breed. Spuit een beetje Bakspray in de ovenschaal en zet de deeg rolletjes erin. Neem ongeveer 1.5 -2 cm aan ruimte tussen de deeg rolletjes.
- Nu komt een hele leuke trucje om de tweede rijs proces te versnellen. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven (50 graden) voor 50 minuten en laat ze daar rustig rijzen.
- Na het rijzen haal ze uit de oven en bedekt ze met een keukendoek. Zet nu de oven op 175 graden en laat het voor ongeveer 5-10 minuten opwarmen (hangt af van hoe snel je oven opwarmt).
- Zet de Cinnamon rolls in de oven en laat ze voor ongeveer 20-25 minuten bakken. Ze zijn klaar wanneer ze mooi goudbruin worden.
- Meng de poedersuiker en 3 eetlepels melk samen in een kom. Voeg als laatste de vanille extract en als de glazuur nog een beetje droog is voeg je de laatste eetlepel melk.
- Zodra de cinnamon rolls klaar zijn smeer je de glazuur over de rolls. De cinnamon rolls zijn klaar.
Extra: Voor Pasen heb ik de deeg geel gemaakt. Als je het
ook wilt doen, druppel je een beetje gele voedingsmiddel kleurstof in de gist kom nadat het geactiveerd is.
En voor de groene glazuur heb ik precies hetzelfde gedaan.
Je druppel een beetje groen voedingsmiddel kleurstof in de melk, voordat je het
gaat mengen met de poedersuiker en voilla heb je groene glazuur.
Vind je deze blog interessant? Geef ons een duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.. Klik op de knop subscribe op de hoofdpagina en meld je aan.
E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je verschillende soorten recepten E-books kopen o.a. "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.
Taart workshops
Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.
Voor een taartbestelling
Stuur ons een e-mail naar: info@brownyscakes.com
Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Instagram: Browny's Cakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
Comments
Post a Comment