Skip to main content

Cinnamon rolls buns


Ingrediënten deeg:

  • ½ cup warm kraan water
  • 2 pakjes gist (14 gram)
  • ¾ cup melk
  • 1 cup suiker
  • 115 gram Halvarine
  • 1 ½ theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 5-6 cups Patent bloem

Ingrediënten vulling deeg:

  • 70 gram roomboter
  • 1 cup licht bruine suiker
  • 2 Eetlepel kaneel 

Ingrediënten Glazuur:

  • 2 ¼  cups poedersuiker
  • 3-4 Eetlepel melk
  • ½ theelepel vanille extract

Benodigheden:

  • Grote Kom
  • Maatlepel
  • Cups maatbeker
  • Houtenlepel
  • Deegroller
  • Grote mes / Scraper
  • Oven
  • ovenschaal
  • Bakpapier
  • Plastic papier
  • Keukendoek
  • Keuken kwast
  • Koekenpan
  • Bakspray
Bak informatie:
De oven moet op 175 graden en baktijd 20-25 minuten

Bereidingswijze:
  • Zet de gist, warm water en 4 eetlepels suiker in een kom en laat de gist voor 10 minuten staan om te kunnen activeren.
  • Nadat de gist is geactiveerd voeg de 4 cups bloem, suiker en zout in de kom en meng even met de houtenlepel.
  • Voeg nu de halvarine, eieren, melk en nog 1 cup bloem toe en begin nu met je handen de deeg te kneden.
  • Als de deeg nog plakkerig is voeg je de laatste cup bloem toe en blijf kneden totdat de deeg soepel is en niet meer plakt.
  • Smeer een beetje olie in een kom en zet de deeg erin. Bedekt de kom met plastic folie en zet de kom in een ruimte waar het warm is. Laat de deeg voor 2 uur rijzen.
  • In de tussen tijd meng in een kom de kaneel en lichte bruine suiker en zet opzij. Zet de roomboter in een koekenpan en laat het even smelten op laag vuur.
  • Na die 2 uur haal je de deeg uit de kom en kneed de deeg voor ongeveer 1-2 minuten. Rol de deeg in een rechthoekige vorm op een bebloemde tafel.
  • Smeer nu met een kwast de gesmolten roomboter op de deeg en strooi hierna de kaneel/lichte bruine suiker mengsel op de deeg. Zorg evoor, dat de hele deeg is bedekt met de suiker.
  • Zet nu even de oven aan op 50 graden. Niet hoger, dus echt precies 50 graden.
  • Rol nu de deeg. Zorg ervoor, dat je het wel strak door rolt. Snij de deeg in stukjes van ongeveer 4 cm breed. Spuit een beetje Bakspray in de ovenschaal en zet de deeg rolletjes erin. Neem ongeveer 1.5 -2 cm aan ruimte tussen de deeg rolletjes.
  • Nu komt een hele leuke trucje om de tweede rijs proces te versnellen. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven (50 graden) voor 50 minuten en laat ze daar rustig rijzen.
  • Na het rijzen haal ze uit de oven en bedekt ze met een keukendoek. Zet nu de oven op 175 graden en laat het voor ongeveer 5-10 minuten opwarmen (hangt af van hoe snel je oven opwarmt).
  • Zet de Cinnamon rolls in de oven en laat ze voor ongeveer 20-25 minuten bakken. Ze zijn klaar wanneer ze mooi goudbruin worden.
  • Meng de poedersuiker en 3 eetlepels melk samen in een kom. Voeg als laatste de vanille extract en als de glazuur nog een beetje droog is voeg je de laatste eetlepel melk.
  • Zodra de cinnamon rolls klaar zijn smeer je de glazuur over de rolls. De cinnamon rolls zijn klaar.

Extra: Voor Pasen heb ik de deeg geel gemaakt. Als je het ook wilt doen, druppel je een beetje gele voedingsmiddel kleurstof in de gist kom nadat het geactiveerd is.
En voor de groene glazuur heb ik precies hetzelfde gedaan. Je druppel een beetje groen voedingsmiddel kleurstof in de melk, voordat je het gaat mengen met de poedersuiker en voilla heb je groene glazuur.

Vind je deze blog interessant? Geef ons een duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.. Klik op de knop subscribe op de hoofdpagina en meld je aan.

E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je  verschillende soorten recepten  E-books kopen o.a. "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.

Taart workshops
Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.

Voor een taartbestelling
 Stuur ons een e-mail naar: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Instagram: Browny's Cakes

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut