Ingrediënten:
- 450 gram pitloos pruimen
- 1/2 cup bruine suiker
- 1/2 cup witte suiker
- 1/2 Karo stroop
- 1/2 cup water
- 1/4 cup Cherry Brandy (Cherry Cordial kan ook)
Benodigdheden:
- Hakmolen
- Koekenpan
- Houten lepel
Bereidingswijze:
- Maal de pruimen helemaal fijn in de hakmolen
- Zet de koekenpan op vuur met de fijngemalen pruimen, witte suiker, bruine suiker, karo stroop en halve cup water. Laat de mengsels lekker koken totdat alle ingrediënten familie met elkaar hebben gemaakt.
- Haal de pan nu van vuur af en laat de mengsel even 5 minuten afkoelen.
- Voeg nu de Cherry Brandy toe en blijft roeren totdat de Cherry helemaal is opgenomen in de mengsel.
Deze mengsel kan je mengen met je beslag
van “Bolo di Manteka” (roomboter) om pruimen taart te kunnen maken. Jij bepaald
zelf hoeveel pruimen mengsel je erin zet. Hoe meer pruimen mengsel hoe machtiger
de taart. Hoe minder pruimen mengsel hoe luchtiger de pruimen taart. Je kunt deze mengsel ook gebruiken voor als vulling bij o.a. Cashew/pruimen taart of Pudding/pruimen taart.
Vind je deze blog interessant? Geef ons een duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc... Klik op de knop "Subscribe" op de hoofdpagina en meld je aan.
E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste
E-book "Sweet
Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van
"Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka
Moderno" erin.
Taart workshops
Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten
decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in
te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.
Voor een taartbestelling
Stuur ons een e-mail
naar: info@brownyscakes.com
Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter:
@brownyscakes
Pinterest:
http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook:
https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram:
Browny's Cakes
Youtube
Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
Comments
Post a Comment