Skip to main content

Cashewron recept

Macaron


Voorbereidingen:
·         Verwarm de oven voor op 160°C.
·         Teken een aantal rondjes van 4 diameter met behulp van een ronde uitsteker op een bakpapier.

Baktijd:
·         10-12 minuten

Benodigdheden:
·         Spatel
·         Keuken weegschaal
·         Potlood
·         Bakpapier
·         Rond uitsteker
·         Spuitmond diameter 1 cm
·         Bakplaat
·         Keukenmachine met deeghaak(optioneel) Je kan ook een handmixer gebruiken.
·         Foodprocessor of blender om je cashewnoten fijn te malen
·         Plastic kom


Macaron

Ingrediënten:
·         65 gram fijn gemalen cashew
·         2 eiwitten
·         50 gram poedersuiker
·         100 gram suiker
·         2 voedingsmiddellen kleurstof naar keuze (gebruik liever gelkleurstof voor een beter resultaat)
·         50 gram boter (dit is om je bakplaat te kunnen insmeren)

Let op: alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

Bereidingswijze:
·         Vet 2 bakplaten in en bekleed ze met het bakpapier met de getekende rondjes van 4 cm
·         Doe de poedersuiker en fijn gemalen cashew in de keukenmachine en maal ze samen zeer fijn.
·         Klop de eiwitten in een schone kom stijf (zorg dat je komt echt schoon is).
·         Klop nu de kristalsuiker eetlepel voor eetlepel door het eiwitmengsel totdat er een dik en zeer glanzend schuim ontstaat.
·         Verdeel het schuim over 2 kommen en voeg in elk kom een andere kleur voedingsmiddellen kleurstof naar keuze.
·         Verdeel het cashew-suikermengsel over beide kommen en roer alles met een metalen lepel voorzichtig door elkaar.
·         Doe het schuim nu in een spuitzak met een spuitmond van 1 cm en spuit 11 rondjes van 4 cm doorsnee op één van de bakplaten. Doe hetzelfde met de andere kleur schuim.
·         Klop de bakplaat op het werkblad om het oppervlak van het Cashewrons egaal te maken.
·         Laat de Cashwerons 30 minuten rusten
·         Bak de Cashewrons 10 minuten in de oven tot het oppervlak knapperig aanvoelt.
·         Na de baktijd laat de Cashewrons helemaal afkoelen en haal ze daarna van het bakpapier.
·         Nu kunnen de Cashwerons met de vulling naar keuze gevuld worden. Er kan onder andere jam, botercrème of ganache gebruikt worden om de Cashewrons te vullen.

*Met dit recept maak je in totaal 22 Cashewron

Tip:
1.       Je kan de cashew met amandel vervangen om macarons te maken
2.       Maak een regenboog Cashewron door verschillende kleuren door het schuim te mengen.

*********************************************************************************
Vind je deze blog interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... Klik op de "Subscribe" knop op de hoofdpagina en meld je aan bij onze blog.

E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.

Taart workshops
Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.

Voor een taartbestelling
 Stuur ons een e-mail naar: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut