Voorbereidingen:
·
Verwarm de oven voor op 160°C.
·
Teken een aantal rondjes van 4 diameter met
behulp van een ronde uitsteker op een bakpapier.
Baktijd:
·
10-12 minuten
Benodigdheden:
·
Spatel
·
Keuken weegschaal
·
Potlood
·
Bakpapier
·
Rond uitsteker
·
Spuitmond diameter 1 cm
·
Bakplaat
·
Keukenmachine met deeghaak(optioneel) Je kan ook
een handmixer gebruiken.
·
Foodprocessor of blender om je cashewnoten fijn
te malen
·
Plastic kom
Ingrediënten:
·
65 gram fijn gemalen cashew
·
2 eiwitten
·
50 gram poedersuiker
·
100 gram suiker
·
2 voedingsmiddellen kleurstof naar keuze
(gebruik liever gelkleurstof voor een beter resultaat)
·
50 gram boter (dit is om je bakplaat te kunnen
insmeren)
Let op: alle ingrediënten moeten op
kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze:
·
Vet 2 bakplaten in en bekleed ze met het
bakpapier met de getekende rondjes van 4 cm
·
Doe de poedersuiker en fijn gemalen cashew in de
keukenmachine en maal ze samen zeer fijn.
·
Klop de eiwitten in een schone kom stijf (zorg
dat je komt echt schoon is).
·
Klop nu de kristalsuiker eetlepel voor eetlepel
door het eiwitmengsel totdat er een dik en zeer glanzend schuim ontstaat.
·
Verdeel het schuim over 2 kommen en voeg in elk
kom een andere kleur voedingsmiddellen kleurstof naar keuze.
·
Verdeel het cashew-suikermengsel over beide
kommen en roer alles met een metalen lepel voorzichtig
door elkaar.
·
Doe het schuim nu in een spuitzak met een spuitmond
van 1 cm en spuit 11 rondjes van 4 cm doorsnee op één van de bakplaten. Doe
hetzelfde met de andere kleur schuim.
·
Klop de bakplaat op het werkblad om het
oppervlak van het Cashewrons egaal te maken.
·
Laat de Cashwerons 30 minuten rusten
·
Bak de Cashewrons 10 minuten in de oven tot het oppervlak
knapperig aanvoelt.
·
Na de baktijd laat de Cashewrons helemaal
afkoelen en haal ze daarna van het bakpapier.
·
Nu kunnen de Cashwerons met de vulling naar
keuze gevuld worden. Er kan onder andere jam, botercrème of ganache gebruikt
worden om de Cashewrons te vullen.
*Met dit recept maak je in totaal 22 Cashewron
Tip:
1. Je
kan de cashew met amandel vervangen om macarons te maken
2. Maak
een regenboog Cashewron door verschillende kleuren door het schuim te mengen.
Vind je deze blog interessant? Geef ons een duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven
voor nieuwe recepten etc.... Klik op de "Subscribe" knop op de
hoofdpagina en meld je aan bij onze blog.
E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste
E-book "Sweet
Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van
"Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka
Moderno" erin.
Taart workshops
Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten
decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in
te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.
Voor een taartbestelling
Stuur ons een e-mail
naar: info@brownyscakes.com
Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter:
@brownyscakes
Pinterest:
http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook:
https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram:
Browny's Cakes
Youtube
Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
XOXO
Browny's
Cakes
It's
a browny's thing...
Comments
Post a Comment