Er zijn verschillende soorten suikers. Er is suiker die
gezonder is dan den andere, maar ja de beste suiker die je lichaam kan hebben
is natuurlijke suiker. Natuurlijke suiker krijg je van o.a. fruit. Bij het
bakken is het ook belangrijk om te weten welke de beste suiker is die je kan
gebruiken en voor wat je kan het gebruiken. Hieronder vind je op een rij een
uitleg van de meeste suiker die ik gebruik bij het bakken.
KRISTALSUIKER
Dit is gewone witte suiker. Je hebt wel 2 soorten
kristalsuiker namelijk grove kristalsuiker of fijne kristalsuiker.
Het beste om mee te bakken is de fijne kristalsuiker, want met de grove
kristalsuiker loop je het risico de suikerkorrels terug te vinden in je taart.
BASTERDSUIKER
Basterdsuiker maak je taarten vaak net wat smeuïger,
omdat de suiker een toevoeging van karamel of stroop heeft. Je hebt 2 soorten
basterdsuiker namelijk witte basterdsuiker en bruine basterdsuiker. De witte
kan je gebruiken voor witte vanille taarten en de bruine Basterdsuiker kan je
beter bij Brownies en chocoladetaarten gebruiken. Dus wil je een smeuïger taart,
dan kun je beter de fijne kristalsuiker vervangen door basterdsuiker.
POEDERSUIKER
Poedersuiker is een heel erg fijn gemalen suiker. Het is
zo fijn dat het op poeder lijkt vandaar de naam poedersuiker. Poedersuiker gebruik je voornamelijk als
ingrediënt in o.a. botercrème en “Cream
cheese” frosting. En naast frostings kan je poedersuiker ook gebruiken om heel
veel baksels mooi te versieren o.a. cupcakes en cheesecake.
RIETSUIKER
Rietsuiker is in principe gelijk
aan de grove kristalsuiker en heeft o.a.
een bruine kleur. Rietsuiker is lekker om over het deeg of beslag heen
te strooien zodat je een extra krokant laagje krijgt o.a. broodtaart.
BLOG
Vind je dit recept
interessant? Geef ons een duimpje
omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... Klik op de
"Subscribe" knop op de hoofdpagina en meld je aan bij onze blog.
E-Book te
koop
Op de website
van Browny's Cakes kan je
onze eerste E-book "Sweet Treats" voor
slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi",
"Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.
Taart
workshops
Wil je een leuke
dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om
je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.
Voor een
taartbestelling
Stuur ons
een e-mail naar: info@brownyscakes.com
Volg
Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter:
@brownyscakes
Pinterest:
http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook:
https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram:
Browny's Cakes
Youtube
Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
XOXO
Browny's
Cakes
It's
a browny's thing...
Comments
Post a Comment