Skip to main content

Maten van eieren


Bij sommige recepten wordt er aangegeven met welke formaat ei je moet werken. Je hebt o.a. small, medium, large en extra large eieren.  Als er niet wordt aangegeven kan je het beste met medium eieren werken. 

Tegenwoordig kan je in de supermarket de formaat van de eieren op de doos vinden, dus heel makkelijk. Maar stel dat je bij de ei boer of ergens ei koopt waar er niet op de verpakking wordt aangegeven wat formaat het is, dan kan je de ei zelf makkelijk wegen. Hieronder heb ik een tabel gezet, waar je kan zien welke formaat een ei van een bepaalde aantal gram heeft. Het gewicht is inclusief de eierschaal.

Tabel
Maat
Gewicht
Small
53 gram
Medium
53-63 gram
Large
63-73 gram
Extra large
> 73 gram

Tip

Eieren zijn 28 dagen houdbaar nadat de kip ze heeft gelegd. Voor ons als consument is het best moeilijk om dat te kunnen bijhouden, mits je eieren bij de ei boer koopt. Er is wel een makkelijk manier om te kunnen achterhalen of je nog goed is en dat doe je met een glas water:

  • Wanneer je een ei in een glas water zet en zinkt helemaal naar beneden dan is het nog goed.
  • Wanneer de ei in de glas water begint te drijven, dan moet je ervoor zorgen om de ei zo snel mogelijk te eten.
  • Wanneer de ei aan het oppervlakte van de glas blijft drijven, dan kan je het beste de ei weggooien, want de ei is niet meer goed. 
******************************************************************************
Vind je deze artikel interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... Klik op de "Subscribe" knop op de hoofdpagina en meld je aan bij onze blog.
E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin. Klik hier om meteen je e-book te kopen.
Taartprijs Calculator te koop
Met deze tool kan je heel makkelijk de prijs van alle soorten taarten berekenen. Dus ben je niet met cijfers en zit je altijd stressen van hoe en wat moet ik allemaal in rekening brengen? Dan is onze taartprijs calculator de juiste oplossing voor je hoofdpijn. Klik op hier om meteen je calculator te kopen.
Voor een taartbestelling
Stuur ons een e-mail naar: info@brownyscakes.com
Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut

Lekker donuts recept

Donuts Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept..... Ingrediënten voor het deeg: 5 cups bloem 14 gram gist 1/3 cups suiker ¼ Cups gesmolten boter ¼ Cups gesmolten “Shortening “ 1 1/2 cups melk 2 eieren 2/4  theelepels zout   Donuts Ingrediënten om te bakken en coaten: 1 flesje olie 2 cups suiker 2 eetlepels kaneel 3 eetlepels gesmolten boter Bereidingswijze deeg: Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.   Donuts  Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.   Donuts  Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt. Haal het deeg uit de kom en kneed even kort.