Ingrediënten:
·
500 gram Halvarine
·
2 ½ cups suiker
·
6 eieren
·
1 ½ cup
Cacao poeder (Dutch processed)
·
3 cups
warm water
·
4 cups
zelfrijzend bloem
·
1 eetlepel
Baksoda
·
¾ theelepel bakpoeder
·
1 theelepel
zout
Zorg ervoor dat al je ingrediënten op
kamertemperatuur zijn. En voorverwarm je oven (165 graden Celsius) op het
moment dat je gaat beginnen met het bereiden van het beslag.
Bereidingswijze:
·
Zeef de bloem, baksoda, bakpoeder
en zout samen in een kom en zet opzij.
·
Meng de cacao poeder en warm water
in een kom en zet opzij om af te koelen.
·
Klop de Halvarine en suiker voor
ongeveer 8-10 minuten luchtig.
·
Voeg nu de eieren 2 om 2 toe aan
de halvarine mengsel.
·
Voeg nu om en om de droge
ingrediënten met de cacao. Je begint met de droge ingrediënten en je beëindigt
met de droge ingrediënten.
Je beslag is nu klaar om de oven in te gaan.
Met dit beslag maak je 1x25 diameter
taart of 2x20 diameter taart. Zet een bakpapier in het bodem van de bakblik. Je
hoeft de bakblik niet in te vetten. En vul de bakblik tot en met ¾ van de blik.
Bakschema:
Formaat
|
Baktijd
|
Graden
|
20 cm
bakblik
|
1 uur en 20
minuten
|
165 C
|
25 cm
bakblik
|
1 uur en 30
minuten
|
165 C
|
De taart is klaar wanneer je een sateprikker
erin steekt en het komt er droog uit. Laat de taart ongeveer 10-15 minuten in
de bakblik afkoelen. Haal de taart
daarna uit de bakblik en laat het op een rooster helemaal afkoelen.
Let op: Laat je taart niet te lang in de oven, want dan komt het droog
uit en het is niet meer te redden!
Na het afkoelen zorg ervoor dat je je taart
even goed trempeer, voordat je het gaat
vullen en decoreren. Na het decoreren kan deze taart in de koelkast
bewaard worden. Zorg ervoor dat je het wel luchtdicht bewaard om te voorkomen
dat je taart uitdroogt.
***************************************************************************************** Vind je dit recept interessant? Geef ons een duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... Klik op de "Subscribe" knop op de hoofdpagina en meld je aan bij onze blog.
***************************************************************************************** Vind je dit recept interessant? Geef ons een duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... Klik op de "Subscribe" knop op de hoofdpagina en meld je aan bij onze blog.
E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je
onze eerste E-book "Sweet
Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept
van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka
Moderno" erin. Klik
hier om meteen je e-book te kopen.
Taartprijs Calculator te
koop
Met deze tool kan je heel makkelijk de prijs van alle
soorten taarten berekenen. Dus ben je niet met cijfers en zit je altijd
stressen van hoe en wat moet ik allemaal in rekening brengen? Dan is onze
taartprijs calculator de juiste oplossing voor je hoofdpijn. Klik op hier om
meteen je calculator te kopen.
Voor een taartbestelling
Stuur ons een e-mail
naar: info@brownyscakes.com
Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter:
@brownyscakes
Pinterest:
http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook:
https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram:
Browny's Cakes
Youtube
Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
Comments
Post a Comment