Skip to main content

Recept Chocolade taart - Bolo di chuculati





Ingrediënten:
·         500 gram Halvarine
·         2 ½ cups suiker
·         6 eieren
·         1 ½ cup Cacao poeder (Dutch processed)
·         3 cups warm water
·         4 cups zelfrijzend bloem
·         1 eetlepel Baksoda
·         ¾ theelepel bakpoeder
·         1 theelepel zout

Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. En voorverwarm je oven (165 graden Celsius) op het moment dat je gaat beginnen met het bereiden van het beslag.

Bereidingswijze:
·         Zeef de bloem, baksoda, bakpoeder en zout samen in een kom en zet opzij.
·         Meng de cacao poeder en warm water in een kom en zet opzij om af te koelen.
·         Klop de Halvarine en suiker voor ongeveer 8-10 minuten luchtig.
·         Voeg nu de eieren 2 om 2 toe aan de halvarine mengsel.
·         Voeg nu om en om de droge ingrediënten met de cacao. Je begint met de droge ingrediënten en je beëindigt met de droge ingrediënten.

Je beslag is nu klaar om de oven in te gaan. Met dit beslag maak je  1x25 diameter taart of 2x20 diameter taart. Zet een bakpapier in het bodem van de bakblik. Je hoeft de bakblik niet in te vetten. En vul de bakblik tot en met ¾ van de blik.

Bakschema:
Formaat
Baktijd
Graden
20 cm bakblik
1 uur en 20 minuten
165 C
25 cm bakblik
1 uur en 30 minuten
165 C

De taart is klaar wanneer je een sateprikker erin steekt en het komt er droog uit. Laat de taart ongeveer 10-15 minuten in de bakblik afkoelen.  Haal de taart daarna uit de bakblik en laat het op een rooster helemaal afkoelen.

Let op: Laat je taart niet te lang in de oven, want dan komt het droog uit en het is niet meer te redden!

Na het afkoelen zorg ervoor dat je je taart even goed trempeer, voordat je het gaat  vullen en decoreren. Na het decoreren kan deze taart in de koelkast bewaard worden. Zorg ervoor dat je het wel luchtdicht bewaard om te voorkomen dat je taart uitdroogt.

***************************************************************************************** Vind je dit recept interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... Klik op de "Subscribe" knop op de hoofdpagina en meld je aan bij onze blog.

E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin. Klik hier om meteen je e-book te kopen.

Taartprijs Calculator te koop
Met deze tool kan je heel makkelijk de prijs van alle soorten taarten berekenen. Dus ben je niet met cijfers en zit je altijd stressen van hoe en wat moet ik allemaal in rekening brengen? Dan is onze taartprijs calculator de juiste oplossing voor je hoofdpijn. Klik op hier om meteen je calculator te kopen.

Voor een taartbestelling
Stuur ons een e-mail naar: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes


Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut