Er zijn
verschillende bloem soorten en voor elk baksel heb je een bepaalde bloem soort
nodig. Misschien heb je eerder een recept geprobeerd en het was niet gelukt? En
je snapte er niks van omdat je het recept precies hebt gevolgd? Het kan zijn
dat je de verkeerde bloem soort hebt gebruikt.
Ik ga in dit
blog iets meer vertellen over onderstaand bloem soorten:
* Tarwebloem
* Patentbloem
* Zelfrijzend
bakmeel
* Cakemeel
Ik mis wel een
aantal, want er zijn heel veel bloem soorten. Maar ik heb nu de bloem soorten
gekozen die men vaak gebruikt. Dit is vooral handig voor de thuisbakkers.
Tarwebloem
Er zijn twee
soorten tarwebloem namelijk harde en zachte tarwebloem. Harde tarwebloem heeft
meer gluten dan de zachte tarwebloem. Die gluten zorgen ervoor, dat een deeg
mooi rijst en geven je baksel de juiste structuur. Je kunt de tarwebloem voor o.a.
taart gebruiken, maar je moet wel rekening houden dat je een steviger taart qua
structuur krijgt.
Patentbloem
Patentbloem is
fijn gemalen tarwebloem dus dit bloem is fijner en zachter. Patentbloem bevat meer
gluten dan tarwebloem. Je eindresultaat wordt hiermee dus luchtiger en fijner
van structuur. Hierdoor is Patentbloem heel geschikt voor het maken van taarten
en koekjes.
Zelfrijzend bakmeel
Zelfrijzend
bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Er zit vaak ook nog een snufje zout
in de bloem. Zelfrijzend bakmeel kan je heel goed gebruiken om taarten te maken.
Dit bloem is bijvoorbeeld een vervanger voor Patentbloem. Want bij deze bloem
zit er al bakpoeder in.
Cakemeel
Cakemeel is
eigenlijk een variant van zelfrijzend bakmeel. Aan cakemeel word naast
bakpoeder vaak ook andere smaakstoffen toegevoegd o.a. vanille en citroen. Bij
het gebruik van cakemeel krijg je qua structuur een steviger resultaat.
Veel bak
plezier!!!
*********************************************************************************
Vind je dit Blog interessant? Geef ons een duimpje
omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... meld je aan
bij onze blog.
En op de
website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats"
voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi",
"Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.
Taart
workshops
Wil je een
leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je
meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.
Voor een
taartbestelling kan je Browny's Cakes mailen naar:
E-mail:
info@brownyscakes.com
Volg
Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter:
@brownyscakes
Pinterest:
http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook:
https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram:
Browny's Cakes
Youtube
Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
XOXO
Browny's
Cakes
It's a
browny's thing...
Comments
Post a Comment