Skip to main content

Het verschil tussen verschillende bloem (bakmeel) soortenEr zijn verschillende bloem soorten en voor elk baksel heb je een bepaalde bloem soort nodig. Misschien heb je eerder een recept geprobeerd en het was niet gelukt? En je snapte er niks van omdat je het recept precies hebt gevolgd? Het kan zijn dat je de verkeerde bloem soort hebt gebruikt.

Ik ga in dit blog iets meer vertellen over onderstaand bloem soorten:

* Tarwebloem
* Patentbloem
* Zelfrijzend bakmeel
* Cakemeel

Ik mis wel een aantal, want er zijn heel veel bloem soorten. Maar ik heb nu de bloem soorten gekozen die men vaak gebruikt. Dit is vooral handig voor de thuisbakkers.

Tarwebloem

Er zijn twee soorten tarwebloem namelijk harde en zachte tarwebloem. Harde tarwebloem heeft meer gluten dan de zachte tarwebloem. Die gluten zorgen ervoor, dat een deeg mooi rijst en geven je baksel de juiste structuur. Je kunt de tarwebloem voor o.a. taart gebruiken, maar je moet wel rekening houden dat je een steviger taart qua structuur krijgt.

Patentbloem

Patentbloem is fijn gemalen tarwebloem dus dit bloem is fijner en zachter. Patentbloem bevat meer gluten dan tarwebloem. Je eindresultaat wordt hiermee dus luchtiger en fijner van structuur. Hierdoor is Patentbloem heel geschikt voor het maken van taarten en koekjes.

Zelfrijzend bakmeel

Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Er zit vaak ook nog een snufje zout in de bloem. Zelfrijzend bakmeel kan je heel goed gebruiken om taarten te maken. Dit bloem is bijvoorbeeld een vervanger voor Patentbloem. Want bij deze bloem zit er al bakpoeder in. 

Cakemeel

Cakemeel is eigenlijk een variant van zelfrijzend bakmeel. Aan cakemeel word naast bakpoeder vaak ook andere smaakstoffen toegevoegd o.a. vanille en citroen. Bij het gebruik van cakemeel krijg je qua structuur een steviger resultaat.

Veel bak plezier!!!

*********************************************************************************
Vind je dit Blog interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... meld je aan bij onze blog. 


En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.
Taart workshops
Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.

Voor een taartbestelling kan je Browny's Cakes mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...


Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut