Skip to main content

Botercrème recept - Reseta di crema di manteka



Ingrediënten
  • 500 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 4,5 cups suikerbakkerspoeder
  • 2 cups melk
  • 3/4 cups bloem
  • 1 eetlepel vanille extract

Bereidingswijze:
  • Je moet als eerste de bloem zeven. Tip: op de Facebook pagina van Browny’s Cakes leg ik uit, waarom het zo belangrijk is om je bloem te zeven.
  • Na het zeven zet je de bloem en melk in een pan. Voordat je de pan op vuur zet klop je de mengsel even met een garde. Dit doe je om klonten te voorkomen. Na het kloppen kan je het pan op vuur zetten. Laat de mengsel rustig koken.
  • De bloem en melk mengsel is klaar wanneer het een dikkere consistentie is geworden. Haal de pan van vuur af en zet het mengsel in een kom en bedek het met een plastic folie. Laat het mengsel helemaal afkoelen. Let op: Zorg ervoor dat er geen klontjes in het mengsel zit.
  • Terwijl het mengsel bezig is aan het afkoelen kan je verder gaan met de rest. Zet de ongezouten roomboter en suikerbakkerspoeder in een kom en klopt het helemaal luchtig. Na een paar minuten kan je de vanille extract toevoegen. Belangrijk: Ga de roomboter niet te lang kloppen, want anders krijg je botersoep i.p.v. botercrème.
  • Nu kan je het botermengsel en het (afgekoelde) bloemmengsel samenvoegen. Klop de 2 mengsels voor ongeveer 3-5 minuten goed door. En voilà je botercrème is klaar!


Je kunt veel kanten op met dit botercrème. Dit recept kan je als basis gebruiken voor o.a. chocolade botercrème, aardbei botercrème, Oreo cookie botercrème. Doe maar gek!

Vind je dit recept interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... meld je aan bij onze blog.

E-Book te koop
Op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.


Taart workshops
Wil je een leuke dagje uit en je kennis over taarten decoreren uitbreiden? Klik hier om je meteen in te schrijven voor 1 van onze leuke workshops.

Voor een taartbestelling
 Stuur ons een e-mail naar: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut