Skip to main content

Red Velvet Cupcakes


Red velvet Cupcakes - Browny's Cakes
Red velvet Cupcakes - Browny's Cakes

Ingrediënten:
- 125 gram halvarine
- 30 ML zonnebloem olie
- 1/2 theelepel vanille extract
- 300 gram suiker
- 2 eieren
- 1 eetlepel "Red Velvet Emulsion"
- 1 theelepel bordeaux levensmiddel kleurstof (optioneel)
- 260 gram zelfrijzend bloem
- 1/2 eetlepel "Organic" Cacao*
- 180 ml botermelk*
- 1/2 theelepel Cider azijn
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/4 theelepel zout

* Botermelk: 180 ML halfvolle melk + 1 theelepel citroen (laat het 15 minuten staan om de botermelk effect te krijgen)
* Organic Cacao: Voor het verschil tussen Organic en Dutch processed Cacao klik hier.

red velvet cupcakes - Browny's Cakes

Zorg ervoor, dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Weeg alles van te voren en zet ze opzij om op kamertemperatuur te laten komen. Zo kan je tijdens het klaarmaken van het beslag alles stap voor stap doen, zonder dat je iets over het hoofd ziet. Dit recept is goed voor 20 cupcakes.

Baktijd: 17 minuten - 175 graden Celsius.

Bereidingswijze:
- Zeef de bloem, "Organic" cacao en zout samen in kom en zet die even opzij.
- Klop de halvarine, zonnebloem olie, suiker en vanille extract samen in een kom (voor ongeveer 5 minuten).
- Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe en daarna de "Red Velvet" Emulsion met de boredeaux levensmiddel kleurstof.
- Voeg nu de droge ingrediënten (bloem, Organic cacao en zout) om en om met de botermelk. Je begint met de droge ingrediënten en je eindigt met de droge ingrediënten.
-Als laatste meng de baking soda met de Cider azijn en voeg deze mengsel meteen in de kom met het beslag. Laat dit even een paar seconde kloppen.
- Het beslag is klaar. Nu kan je de de cupcakes cups vullen en bakken.

Om de cupcakes te garneren heb ik botercrème en gekonfijte kers gebruikt. Meestal wordt "Red Velvet" cupcakes met "Cream cheese" gegarneerd.

Ik heb deze "Red Velvet" cupcakes Live op Browny's Cakes Facebook pagina gemaakt. Dus hierbij de live uitzending, zodat je stap voor stap kan zien hoe ik deze cupcakes maak.




Vind je dit recept interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... meld je aan bij onze blog.


En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.


Voor een taartbestelling kan je Browny's Cakes mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes


XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut