![]() |
Donuts |
Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept.....
Ingrediënten voor het deeg:
- 5 cups bloem
- 14 gram gist
- 1/3 cups suiker
- ¼ Cups gesmolten boter
- ¼ Cups gesmolten “Shortening “
- 1 1/2 cups melk
- 2 eieren
- 2/4 theelepels zout
Ingrediënten om te bakken en coaten:
- 1 flesje olie
- 2 cups suiker
- 2 eetlepels kaneel
- 3 eetlepels gesmolten boter
Bereidingswijze deeg:
- Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.
- Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.
- Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt.
- Haal het deeg uit de kom en kneed even kort. In een andere kom zet je een beetje bloem en daarna het deeg erin. Bedekt de kom met een plastic folie en laat het deeg voor 2 uur op een warme plek rijzen.
- Na die 2 uur kneed je het deeg heel even en rol je het uit tot een dikte van 1 cm. Met een grote ronde vormpje steek je rondje in het deeg. En met een kleinere ronde vormpje steek je nog een keer in het deeg om zo de donut vorm te krijgen.
- Zet de donuts op een bakplaat met bakpapier erop en bedekt de donuts weer met een plastic folie. De donuts moeten weer ergens op een warme plek voor 1 uur rijzen.
- Na ongeveer 45 minuten van het rijs tijd zet je een pan met olie op vuur. De olie moet ongeveer tot een temperatuur van 175 graden Celsius komen, zodat je de donuts mooi goudbruin kan bakken.
- Zodra de donuts klaar zijn met rijzen kan je ze bakken. Je moet de donuts niet te lang bakken, want anders worden ze krokant en ze moeten zowel van binnen en buiten zacht blijven. Dus zodra de luchtbellen rond de donuts van groot naar klein veranderen kan je de donuts omdraaien en de andere kant bakken. Zodra de luchtbellen aan de andere kant ook van groot naar klein veranderen kan je de donuts uit de pan halen.
- Zet de donuts op een keuken papier en laat ze even afkoelen.
![]() |
Donuts |
- Nu kunnen we de donuts gaan coaten. Meng de suiker en kaneel samen in een diep bord. In een ander bord zet je de gesmolten boter.
- Dip je donuts aan beide kanten in de gesmolten boter en daarna in het mengsel van suiker en kaneel.Dit doe je met alle donuts. Je kunt natuurlijk je donuts ook met andere dingen coaten zoals chocolade glazuur, sprinkels of muisjes.
![]() |
Donuts |
Vind je dit recept interessant? Geef ons een duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... meld je aan bij onze blog.
*********************************************************************************************************
*********************************************************************************************************
En op de
website van Browny's Cakes kan je
onze eerste E-book "SweetTreats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van
"Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka
Moderno" erin.
Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com
Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter:
@brownyscakes
Pinterest:
http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook:
https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram:
Browny's Cakes
Youtube
Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...
Indulge in divine chocolate tarts, fruit tarts, Mousse based tarts, nut-based tarts and Buy French pastry in Dallas Metroplex Online
ReplyDeleteI am impressed. I don't think Ive met anyone who knows as much about this subject as you do. You are truly well informed and very intelligent. You wrote something that people could understand and made the subject intriguing for everyone. Really, great blog you have got here. And if you are willing to take your work to next level don’t forget to check this link Web Development Company in Lahore they have a team of professionals to solve your problem and a bunch of knowledge to understand your requirements.
ReplyDelete