Skip to main content

Hoeveel fondant heb ik nodig om een taart te bekleden?

fondant
Browny's Cakes -  Fondant

Heb je het wel eens gehad, dat je een hele stuk fondant in een bepaalde kleur hebt gekleurd voor niks? Nou, ik had het vroeger wel! Het was irritant, kostte geld en was zonde van mijn mooie witte fondant. Ik ging opzoek naar een oplossing voor dit probleem. Ik heb van alles en nog wat op het internet tegengekomen, maar niks werkte voor mij!

Wat heb ik gedaan?
Op een dag was ik bezig met een taart en had toevallig mijn meetlint naast me. Dus ik dacht van, waarom neem ik niet voor elke cm van de omtrek van mijn taart 10 gram fondant??? Dus ik pakte mijn meetlint en meet de omtrek van mijn taart. Om eerlijk te zijn in het begin kwam ik fondant tekort tijdens het bekleden van mijn taart. Maar ik gaf niet op.

Browny's Cakes taart bekleed met ganache


Ik dacht van ok, stel dat de omtrek van mijn taart 43 cm is en ik vermenigvuldig dit met 10 dat heb ik 430 gram fondant voor mijn taart nodig. Maar als je precies 430 gram nam had je niet goed genoeg fondant om je taart perfect te verwerken.... Dus ik deed zo'n 10 gram extra op het totaal dus dan heb ik geen 430 maar 440 gram fondant nodig om een taart met een omtrek va 43 cm te bekleden.

Browny's Cakes taart bekleed met ganache

Kunnen jullie mij nog volgen? Dus de sommetje is:

(De omtrek van je taart in cm x 10) + 10 gram =Totaal gram aan fondant

Nu weet je precies hoeveel fondant je nodig hebt om je taart te bekleden, maar je bent er nog niet! Je moet nu je fondant uitrollen, probeer een mooie ronde fondant uit te rollen als je een ronde taart gaat bekleden. Waarom? Zo kan je de omtrek meten. Zo kan je zien of je genoeg fondant hebt uitgerold voor je taart. En daar komt die 43 cm die we in het begin hebben gemeten terug.

fondant
fondant 


Zoals jullie op onderstaande foto kunnen zien kom ik weer op die 43 cm omtrek die ik in het begin had gemeten.  Wat je wel nodig hebt is een goed merk fondant, want die kan je makkelijk strekken zonder dat het stuk gaat. Dus niet in paniek raken.... want je gaat nu zeker denken van uhm.... het is precies 43 cm dus het zal niet genoeg zijn. Het is meer dan genoeg en je gaat zelf een klein beetje fondant over hebben.

fondant
fondant 


Hieronder zie je de taart die ik met dit fondant heb bekleed. Het is lekker strak en was genoeg om de taart te bekleden.


fondant
fondant 



Op onderstaande foto kunnen jullie zien, dat ik alleen 134 gram fondant van die 440 gram over hield. En die stukje fondant is meer dan genoeg om bv je "Cake board" te bekleden. Natuurlijk niet je hele "Cake board" maar het gedeelte om je taart.

fondant
fondant 


Ik hoop dat ik jullie hiermee hebt kunnen helpen om zo tijd, fondant en natuurlijk geld te besparen!! Als je dit blog leuk vind, deel het alstublieft met je vrienden en kennissen die ook in de taart business zitten. Laat me weten hoe het is gegaan....

*************************************************************************************************************


En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "SweetTreats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.









Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

  1. Bedankt voor je duidelijke uitleg. Nu hoef ik niet meer te puzzelen hoeveel fondant ik nodig heb.

    ReplyDelete
  2. Geen dank Kriojocura. Laat me weten wanneer je het hebt toegepast.
    Groetjes,
    Ludinaira

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut