![]() |
Browny's Cakes - Fondant |
Heb je het wel eens gehad, dat je een hele stuk fondant in een bepaalde kleur hebt gekleurd voor niks? Nou, ik had het vroeger wel! Het was irritant, kostte geld en was zonde van mijn mooie witte fondant. Ik ging opzoek naar een oplossing voor dit probleem. Ik heb van alles en nog wat op het internet tegengekomen, maar niks werkte voor mij!
Wat heb ik gedaan?
Op een dag was ik bezig met een taart en had toevallig mijn meetlint naast me. Dus ik dacht van, waarom neem ik niet voor elke cm van de omtrek van mijn taart 10 gram fondant??? Dus ik pakte mijn meetlint en meet de omtrek van mijn taart. Om eerlijk te zijn in het begin kwam ik fondant tekort tijdens het bekleden van mijn taart. Maar ik gaf niet op.
Kunnen jullie mij nog volgen? Dus de sommetje is:
(De omtrek van je taart in cm x 10) + 10 gram =Totaal gram aan fondant
Nu weet je precies hoeveel fondant je nodig hebt om je taart te bekleden, maar je bent er nog niet! Je moet nu je fondant uitrollen, probeer een mooie ronde fondant uit te rollen als je een ronde taart gaat bekleden. Waarom? Zo kan je de omtrek meten. Zo kan je zien of je genoeg fondant hebt uitgerold voor je taart. En daar komt die 43 cm die we in het begin hebben gemeten terug.
![]() |
fondant |
Zoals jullie op onderstaande foto kunnen zien kom ik weer op die 43 cm omtrek die ik in het begin had gemeten. Wat je wel nodig hebt is een goed merk fondant, want die kan je makkelijk strekken zonder dat het stuk gaat. Dus niet in paniek raken.... want je gaat nu zeker denken van uhm.... het is precies 43 cm dus het zal niet genoeg zijn. Het is meer dan genoeg en je gaat zelf een klein beetje fondant over hebben.
![]() |
fondant |
Hieronder zie je de taart die ik met dit fondant heb bekleed. Het is lekker strak en was genoeg om de taart te bekleden.
![]() |
fondant |
Op onderstaande foto kunnen jullie zien, dat ik alleen 134 gram fondant van die 440 gram over hield. En die stukje fondant is meer dan genoeg om bv je "Cake board" te bekleden. Natuurlijk niet je hele "Cake board" maar het gedeelte om je taart.
![]() |
fondant |
Ik hoop dat ik jullie hiermee hebt kunnen helpen om zo tijd, fondant en natuurlijk geld te besparen!! Als je dit blog leuk vind, deel het alstublieft met je vrienden en kennissen die ook in de taart business zitten. Laat me weten hoe het is gegaan....
*************************************************************************************************************
*************************************************************************************************************
En op de
website van Browny's Cakes kan je
onze eerste E-book "SweetTreats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van
"Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka
Moderno" erin.
Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com
Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter:
@brownyscakes
Pinterest:
http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook:
https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram:
Browny's Cakes
Youtube
Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...
Bedankt voor je duidelijke uitleg. Nu hoef ik niet meer te puzzelen hoeveel fondant ik nodig heb.
ReplyDeleteGeen dank Kriojocura. Laat me weten wanneer je het hebt toegepast.
ReplyDeleteGroetjes,
Ludinaira