Skip to main content

Quesillo recept - Kesiyo
Ik heb met kerst “Quesillo” gemaakt en een foto op Browny's Cakes Facebook geplaatst. Ik kreeg veel verzoek om het recept te delen. Dus vandaar, dat ik nu het recept van “Quesillo” op mijn blog plaatst. De naam “Quesillo” is meer een spaanse benaming. “Quesillo” is een soort van in de oven gebakken pudding net zoals een “crème brulee”.

Laten we beginnen!

Ingrediënten:
 • 3 eieren
 • 2 blikken gecondenseerde melk ( maar je gebruikt  alleen 1.5 blik gecondenseerde melk)
 • 1 theelepel  vanille extract
 • 600 ml. melk
 • 200 gr. suiker
 • 150 ml.  Water

Voor de versiering kan je gekonfijte kersen gebruiken (optioneel).

Voorbereiding:
 • Verhit de suiker en water in een pan, totdat de suiker karameliseert. Giet de gekarameliseerde suiker in een ovenbestendig schaal en laat het afkoelen.


 • Nu gaan we de rest van de ingrediënten in een blender los kloppen. Giet de gecondenseerde melk als eerste in de blender en klop het voor een paar seconde.
 • Voeg hierna de eieren, vanille extract en melk toe en klop voor ongeveer 1 a 2 minuten.


 • Giet voorzichtig de mengsel op de gekarameliseerde suiker (die inmiddels hard is geworden).  
 • Bedekt de schaal met aluminium folie en zet die in een grotere schaal met water. Dit noemen we au-bain-marie koken.

 • Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. De baktijd is ongeveer 1 uur. Je kan met een saté stokje voelen of de pudding helemaal gestold is. Als dit niet het geval is mag de “Quesillo” nog een paar minuten in de oven, totdat het helemaal gestold is.
 • Wanneer de Quesillo klaar is laat het helemaal afkoelen, voordat je het uit de schaal haalt.  Dit doe je door de schaal op een diepe schaal om te draaien en als het goed is komt de “Quesillo” zonder probleem uit. 
 • Nu kan je de “Quesillo” naar eigen wens versieren. Sommige mensen gebruiken gekonfijte kersen, ananas en perzik om hun “Quesillo” te versieren.
Heel veel plezier met het maken van de “Quesillo”. Als je dit recept interessant vind meld je aan voor mijn blog en een duimpje omhoog voor “Browny’sCakes” Facebook pagina.

***************************************************************************************************************


En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.


Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakesXOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut