Zie je het verschil tussen de Cacao poeders op de foto?
Als het goed is zie je als eerste dat de ene donkerder is
dan andere. Of niet? (als niet ga even langs een opticien J )
De lichte cacao is “Organic Cacao” en de donkere cacao is “Dutch
Process cacao”. Je kan met allebei chocolade taart maken, maar je merkt wel een
verschil tussen de structuur en kleur.
Chocolade taart
met “Organic Cacao”
Een chocolade taart gemaakt met de “Organic cacao” produceer
een lichtere eindresultaat met een iets meer open kruimstructuur.
Als je goed oplet zie je ook een licht roodachtige tint in de taart. Dit is eigenlijk een van de inspiraties voor
de “Red Velvet cake”. Door het gebruik van de “Organic cacao” in combinatie met
de baksoda en botermelk ontstaat er een soort van “Chemische reactie die de
taart een rode tint geeft. Tegenwoordig voegen we extra rode kleurstof toe om
de rode kleur van de taart intenser te maken.
Chocolade taart
met “Dutch Process Cacao”
Een chocolade taart gemaakt met “Dutch Proces cacao” wordt
iets donkerder en smeuïger. En de chocolade taart is ook rijker en heeft een diepere
chocolade smaak.
Ik maak gebruik van “Dutch Proces cacao” wanneer ik chocolade taart maak. En voor “Red
Velvet” taart maak ik gebruik van “Organic cacao”.
Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk is en dat jullie iets
nieuws hebben geleerd!****************************************************************************************************************

En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.
Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com
Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter:
@brownyscakes
Pinterest:
http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook:
https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram:
Browny's Cakes
Youtube
Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...
Comments
Post a Comment