![]() |
Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart |
Ingrediënten:
- 250 gram Halvarine ( Je kan ook roomboter gebruiken)
- ¼ cup zonnebloem olie
- 1 ½ theelepels Vanille extract
- 2 ¼ cups suiker
- 3 eieren
- 2 eetlepels Red Velvet Emulsion
- 2 eetlepel “Bordeaux” voedingskleurstof (Deze kleurstof maakt de rode kleur intens)
- 4 cups zelfrijzend bloem
- 1 eetlepels cacaopoeder
- 1 1/2 cups botermelk ( botermelk maak je met 1 ½ cups melk te mengen met 1 ½ eetlepels geperste limoen. Laat het 10 minuten staan en dan heb je botermelk)
- 1 ½ theelepels azijn
- 1 ½ theelepels baksoda
- ¼ theelepel zout
Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Voor dit recept kan je 1 bakvorm van 25 cm doorsnee gebruiken of 2x 20
cm doorsnee. Ik gebruik geen vet om mijn bakvorm in te vetten. In plaats
daarvan gebruik ik bakpapier.
Voorbereiding:
-
Mix in een keukenmachine ( je ka ook een
handmixer gebruiken) boter, olie, suiker
en vanille extract voor ongeveer 5 minuten.
-
Voeg nu de eieren één voor één in de boterbeslag en daarna
de rode voedingskleurstof.
-
Zeef de bloem, cacaopoeder en zout in een kom.
-
Voeg nu de botermelk en de bloem om en om in het beslag
-
In een beker mix je de azijn samen met baksoda
en voeg je deze als laatste bij het beslag.
-
Giet het beslag in de bakvorm en bak deze voor 1
uur en 30 minuten
![]() |
Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart |
De taart moet helemaal afgekoeld zijn, voordat je het uit
de bakvorm halen.
Je kan een “Red Velvet” taart met botercrème of cream
“Cheese frosting” vullen en decoreren.
![]() |
Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart |
Veel plezier met bakken en natuurlijk smullen!
******************************************************************************************************************

******************************************************************************************************************

En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.
Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com
Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter:
@brownyscakes
Pinterest:
http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook:
https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram:
Browny's Cakes
Youtube
Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes
XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...
Comments
Post a Comment