Skip to main content

Recept Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart

Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart
Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart


Ingrediënten:
  • 250 gram Halvarine ( Je kan ook roomboter gebruiken)
  • ¼ cup zonnebloem olie
  • 1 ½ theelepels Vanille extract
  • 2 ¼ cups suiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels Red Velvet Emulsion
  • 2 eetlepel “Bordeaux” voedingskleurstof (Deze kleurstof maakt de rode kleur intens)
  • 4 cups zelfrijzend bloem
  • 1 eetlepels cacaopoeder
  • 1 1/2 cups botermelk ( botermelk maak je met 1 ½ cups melk te mengen met 1 ½ eetlepels geperste limoen. Laat het 10 minuten staan en dan heb je botermelk)
  • 1 ½ theelepels azijn
  • 1 ½ theelepels baksoda
  • ¼ theelepel zout




Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.  Voor dit recept kan je 1 bakvorm van 25 cm doorsnee gebruiken of 2x 20 cm doorsnee. Ik gebruik geen vet om mijn bakvorm in te vetten. In plaats daarvan gebruik ik bakpapier.


Voorbereiding:
-          Mix in een keukenmachine ( je ka ook een handmixer gebruiken) boter, olie,  suiker en vanille extract voor ongeveer 5 minuten.
-          Voeg nu de eieren  één voor één in de boterbeslag en daarna de rode voedingskleurstof.
-          Zeef de bloem, cacaopoeder en zout in een kom.
-          Voeg nu de botermelk en de bloem  om en om in het beslag
-          In een beker mix je de azijn samen met baksoda en voeg je deze als laatste bij het beslag.
-          Giet het beslag in de bakvorm en bak deze voor 1 uur en 30 minuten


Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart
Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart


De taart moet helemaal afgekoeld zijn, voordat je het uit de bakvorm halen. 
Je kan een “Red Velvet” taart met botercrème of cream “Cheese frosting” vullen en decoreren.  

Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart
Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart


Veel plezier met bakken en natuurlijk smullen!

******************************************************************************************************************

En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.










Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...



Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut