Skip to main content

Recept "Bolo di Glas" - Mirror glass cake


Bolo di glas

Ingrediënten:
Gekleurde gelatine:
 • 2 enveloppe van gelatine (Je kunt meerdere kleuren gelatine gebruiken)
 • 4 gelatine blaadjes
Witte gelatine:
 • 1 blik gecondenseerde melk
 • 8 gelatine blaadjes
 • 1 pak koffiemelk (500ml)
 • 1 theelepel amandel exxtract
 • 1 theelepel vanille extract
 • 250 ml zure room 
Bereidingswijze:
Gekleurde gelatine:
 • Week de 4 gelatine blaadjes in een kom koud water tot ze zacht worden.
 • Maak de gekleurde gelatine zoals beschreven op de verpakking. Voordat je de koud water toevoegd, los je de zachte gelatine blaadjes met de warm water die je toevoegd met de gekleurde gelatine poeder.
 • Laat de gelatine 2-3 uurtjes in de koelkast opstijven. Let op! Niet eerder eruit halen anders loop je risico, dat ze smelten wanneer je de mix van de gecondenseerde melk gaat toevoegen.
 • Na die 3 uurtjes haal je de gelatine uit de koelkast en snijd je de gelatine in kleine blokjes.

 • Vet in een leuke vorm met bakspray of een kleine beetje olie (dit doe je om te voorkomen dat de "Bolo di glas" in je vorm blijft plakken) en zet de gekleurde gelatine in de vorm.
Witte gelatine:
 • Week de 8 gelatine blaadjes in een kom koud water tot ze zacht worden
 • Giet de koffiemelk in een pan en laat het even opwarmen. De koffiemelk moet alleen opwarmen dus laat het niet koken.
 • Voeg nu de gelatine blaadjes toe en blijf het roeren totdat ze helemaal zijn opgelost in de koffiemelk.
 • Nadat de gelatine blaadjes helemaal zijn opgelost voeg je de gecondenseerde melk, vanille extract en amandel extract toe en blijft roeren. Gebruik een klopper om dit te doen.
 • Al laatste voeg je de zure room toe en blijf ongeveer 1-2 min goed roeren. En je mengsel is klaar.
 • Giet nu de witte gelatine mengsel op de gekleurde gelatine en zet de vorm voor minstens 6-8 uur in de koelkast.

 • Na die 8 uurtjes is de "Bolo dei Glas" klaar. Je kunt het naar eigen wens garneren en presenteren. 

 • Veel plezier met het maken van de "Bolo di Glas" en als je vragen hebt hoor ik het graag!

******************************************************************************************************************

En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.


Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:

E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...
  

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut