Skip to main content

How to make some Gumpaste Flowers


Two weeks ago, I made ​​a nice monkey cake with on the top some beautiful flowers. I made these flowers with gumpaste. If you don't have gumpaste and you want to make it yourself, click here for the "How to make gumpaste" tutorial.  You can also make these flowers with fondant, but you have to work faster because fondant is not as elastic as gumpaste.

I have also another flower tutorial on my blog. If you want to read that blog click here.

I received a lot of emails asking me if I can show how I made the flowers on the monkey cake. In this blog I'm  going to show you how I made these flowers. They are very easy to make. You just need a little bit of patience because it is a process to make them.


What do you need:
1 Gumpaste
2 Petal cutter
3 Edible glue
4 Ball tool
5 Rolling pin
6 Veiner
7 Foam pad mat
8 Some cups to let the petals dry on.



Steps:

1. Roll your fondant very thin and cut out the petals with your petal cutter. I do them one by one, but If you want you can make more at once and store them in a plastic bag. This prevents the other petals to dry out.



2 Put your first petal in the veiner and press very gently otherwise you can break the petal. The veiner helps to give your flower a more realistic form.



3 Put your petal on your foam pad mat and make a wavy motion on the edge of the petal with your ball tool. Making this motion with your ball tool you give your petal a more curly and realistic shape. You will need 4 petals to make this flower.




4 Put your petals one by one in your cups. If you don't have these cups you can also make your own with foil. The cups helps to the petals to dry in a nice shape. let the flowers dry out completely for 1 day.



5. When flowers are completely dried you can put some color on them with color dust or you can use edible glitter for some shine.



Have fun making these flowers. If you have questions leave a message behind and I'll try to answer you ASAP.

Thanks for reading my blog and your support. Please share so more people can check out my blog and learn some more new things.


******************************************************************************************************************************

Brownysssss don’t forget to visit Browny's cakes webshop for all your baking products! Check the link below.

Click here to subscribe for Browny's Cakes Blog!

Te un otro bia (See you soon in my native language papiamentu).

Webshop:
www.brownyscakes.com

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes

It's a browny's thing...


Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut