Skip to main content

Cashew frosting for cashew cake (crema pa bolo di cashew pete)

Cashew cake - Bolo di cashew pete
If you come from the Caribbean Island, you must know this cake "Bolo di Cashew pete" Cashew cake. It is a very delicious cake and quite expensive. It is expensive because of the cashew nuts. The cashew nuts are quite expensive which is why some people have a pretty high price tag on this cake.

Cashew cake is not difficult to make, but it takes a little bit of time to bake the cake and make the filling. If you love baking, then it will not be a problem for you to make this cake.  And of course if you do not want to bake the cake yourself  you have me. This cake can also be ordered at Browny's Cakes.

Ok enough talking J This blog is to teach you how to make the cashew filling for the Cashew cake. You do not need a lot of ingredients to make this cake.




Ingredients:
750gr. unsalted and ground cashew nuts
150 gr. sugar
1 tin of condensed milk
500 ml of water
Alcohol (For example Amaretto, Bacardi, rum etc ...)
lime extract

On the YouTube video below I’m going to show you how to prepare the cashew frosting. I've made ​​this How to YouTube video especially for you. I received a lot of requests for the cashew frosting and finally I had the time to make the video. Thank you for your patience and hopefully you can make the Cashew frosting yourself now.




If you have any questions after watching the video, leave a message below and I'll try to answer your questions ASAP.

Just to give you some idea. The cake above of the cashew cake is a standard one. I like to play around with cakes. So once I make this cake in a bunny form for a one year birthday girl.


 And another time I make a rainbow cake and filled it with the cashew frosting. So there is no good of wrong in shapping and coloring this cake as you wish. 



If you make this cake once just post a picture on Browny's Cakes Facebook page to share your ideas with me and the rest of Browny's Cakes followers.




If you want to read this recipe in Dutch please click here.  Or If you want to read the recipe in English, click here.
*********************************************************************************************************************************

Brownysssss don’t forget to visit Browny's cakes webshop for all your baking products! Check the link below.

Click here to subscribe for Browny's Cakes Blog!

Te un otro bia (See you soon in my native language papiamentu).

Webshop:
www.brownyscakes.com

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

  1. thank you dear for demonstrating this recipe . God Bless. will let you know how it came out

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Shirley,

      You are more then welcome. Please subscribe to the Blog so you wont mis any Recipe.

      Good luck with the cashew frosting.

      Delete
  2. hi, I want to make cupcake version of this. will I be able to use your recipe to make 12 cupcakes?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, Yes you can use my recipe to make cupcakes. But with this recipe you will maken more then 12 cupcakes.

      Greetz,
      Ludinaira

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!) Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt. Voorbereiding & Baktijd 3 uur Ingrediënten: 500 gram bloem 1 beker koud water 2 eetlepels melk 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine) 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 theelepels koffie Pan Sera - Browny's Cakes Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet e

Wanneer gebruik je de menghaak en wanneer de ballon garde

Weet je, wanneer je een menghaak moet gebruiken en wanneer een ballon garde? Tegenwoordig heeft heel veel mensen een keukenmachine. En soms vragen ze zich af wat het verschil is tussen een menghaak en een ballon garde. Vroeger toen de keukenmachine niet zo bekend was, had iedereen een handmixer. Bij een handmixer had je niet zoveel keus zoals bij de keukenmachine. Veel mensen gebruiken daarom juist de ballongarde bij het maken van cakebeslag. Er is geen goed of fout, maar er is wel een verschil qua de consistentie van je cake beslag.  Ik ga hieronder even in het kort het verschil uitleggen. Menghaak (klopgarde) Een menghaak gebruik je voor o.a. cake beslag, “Cupcakes” beslag, koekjes, botercrème en “Brownies”. Ballon garde(roer garde) Een ballon garde gebruik je om mengsels luchtig te kloppen dus o.a. slagroom, eiwitten en biscuit beslag. Je mag een ballon garde ook voor een cake beslag gebruiken, maar je moet rekening mee houden dat je het niet te luchtig klo

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Boter koekjes - kuki di manteka Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem  200 gram zachte boter 100 gram suiker 1 ei   Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit. Boter koekjes - Kuki di manteka Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cut