Skip to main content

Recept: Chewy Brownie met witte chocolade Ganache

Ingrediënten:
 • 115 gram zachte boter
 • 145 gram “Semi Sweet” chocola (Puur chocola kan ook)
 • 1 cup suiker
 • ½ theelepel zout
 • 3 eieren
 • ¾ cup zelfrijzend bloem
 • 2 Eetlepels cacao poeder (Dutch processed cacao)
 • ½ theelepel instant Espresso poeder
 • 1 theelepel vanille extract


Belangrijk:
 • Voorverwarm de oven op 175 graden Celsius.
 • Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
 • Baktijd tussen 25-30 minuten


Bereidingswijze:
 • Vet een bakvorm van 20x30 cm licht in met boter en plaatst bakpapier in de bakvorm.
 • Zeef de bloem, zout en cacao poeder samen in een kom en zet het opzij.
 • Doe de chocola en boter in een hittebestendige kom en zet hem op een pan met kokend water. Let op: Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Roer de boter en chocola, totdat alle chocola is gesmolten.
 • Voeg nu de suiker toe en klop even met een garde. Hierna voeg je de eieren één voor één toe.
 • Nu voeg je de suiker en Espresso in één keer toe.

 • Als laatste voeg je de droge ingrediënten ( bloem, zout en cacao) toe. Heel voorzichtig meng je alles door elkaar om luchtbellen te voorkomen.

 • Schep het beslag nu in de bakvorm en bak voor ongeveer 20-30 minuten. Let op: Niet te lang bakken want anders krijg je een cake  en geen “Chewy Brownie”.


Ingrediënten witte “Ganache”:
Ik heb een Youtube video hoe je “Ganache” moet maken. Die is met semi sweet chocola. Bij deze “Brownie” heb ik witte chocolade “Ganache” gemaakt. Het proces om de “Ganache” te maken blijft hetzelfde alleen de hoeveelheden veranderen. 

Ingrediënten:
 • 1300 gram witte chocola
 • 450 ml room


Vind je dit recept interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... meld je aan bij onze blog.

En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.

Voor een taartbestelling kan je Browny's Cakes mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's Cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakesComments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffieBereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…