Skip to main content

Recept "Pan Sera"

Pan sera - Browny's Cakes
Pan sera - Browny's Cakes

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.

Voorbereiding & Baktijd 3 uur

Ingrediënten:
 • 500 gram bloem
 • 1 beker koud water
 • 2 eetlepels melk
 • 2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)
 • 2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)
 • 1/2 theelepel zout
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 theelepels koffie


Pan Sera - Browny's Cakes
Pan Sera - Browny's Cakes


Bereiding:
 • Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.


Pan Sera - Browny's Cakes
Pan Sera - Browny's Cakes


 • Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ingrediënten in je kom en begin je te kneden. Je moet kneden totdat je een soepele en niet plakkend deeg krijgt. Dit betekent dat je meer bloem tijdens het kneden moet toevoegen. Uiteindelijk gebruik je ongeveer 900 gram bloem.


 • Na kneden zet je het deeg weer in de kom en bedekt het met een plastic folie. Zet de kom weer op een warme plek en laat het deeg 1.5 uur staan rijzen.


Pan Sera - Browny's Cakes
Pan Sera - Browny's Cakes • Na 1.5 uur haal je het deeg uit de kom en ga je weer voor een paar minuten kneden.Verdeel het deeg in 8-10 stukken en maak er bolletjes van de stukken.


Pan Sera - Browny's Cakes
Pan Sera - Browny's Cakes


 • Rol de bolletjes met een deegrol uit tot een cirkel van 1 cm dik. Prik het deeg met een vork om een paar gaatjes te maken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze 45 minuten rijzen. 


Pan Sera - Browny's Cakes
Pan Sera - Browny's Cakes


 • In de tussentijd zet je de oven aan op 200 graden Celsius. Meng de 2 theelepels koffie met warm kraanwater en laat het even afkoelen.

 • Na het rijzen bestrijk je het deeg met een beetje koffie aan het bovenkant. Bakt het deeg voor 15 minuten en je “Pan Sera” is klaar!


Pan Sera - Browny's Cakes
Pan Sera - Browny's Cakes

Sommige mensen kunnen niet wachten totdat de “Pan Sera”is afgekoeld (Guilty) want het smaakt lekker met gesmolten kaas! Je kan “Pan Sera” met alles eten o.a. kaas, ham, tonijn etc...


Pan Sera - Browny's Cakes
Pan Sera - Browny's Cakes


Heel veel plezier met bakken!

**************************************************************************************************************


En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.

Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

 1. 1 beker koud water is hoeveel gram or mililiter? Verder, meld je om de gist met een beetje bloem en lauw water te mengen. Weet je de hoeveelheden voor de bloem en water? Trying to make this recipe for friends here in The USA but not sure about the measurements. Thanks so much for your help and for posting the recipe ;)

  ReplyDelete
 2. Hi Cess,

  Ten eerste bedankt voor je bericht.

  Met 1 beker bedoel ik 1cup. In Amerika verkopen ze de cups maatbeker dus je kan die gebruiken om dit recept te maken. Wat betreft de papje is ongeveer 2- 3 eetlepels van bloem en water. Het moet een soort papje worden dus niet te waterig. En die laat je 30 minuten staan om te kunnen activeren.

  Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Ludinaira Roberto

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…