Skip to main content

Recept "Bolo di Manteka" - Boter taart


In Curaçao  is de “Bolo di Manteka”  (boter taart) een van de meest verkochte taart. Het is heel makkelijk om te maken en het is ook erg lekker. Je kunt het overal kopen.

Ik kreeg veel verzoek om een Youtube video van “ cashew taart”  te maken, maar we beginnen eerst met de “Bolo di Manteka” want die is eigenlijk de basis voor “Cashew Taart”

Dit  recept is voor een bakblik van 25 diameter.  Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamper temperatuur zijn.  Baktijd ongeveer 1.5 uur en de oven moet op 175 graden C.

De ingrediënten voor “Bolo di Manteka” zijn:
 • 8 eieren
 • 2 kopjes suiker
 • 2 theelepel vanille-extract
 • 3 theelepel amandel extract
 • 2 kopjes melk
 • 230 gr. boter
 • 4 kopjes bloem
 • 4 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel zout


Op onderstaande Youtube video laat ik je stapsgewijs zien hoe je de “Bolo di manteka” maakt.


Let op: Ik maak de “Bolo di manteka” op 2 manieren.  In deze video smelt ik de boter i.p.v. het te kloppen. De meeste bakkers die kloppen de boter.

Bolo di manteka - Boter taart
Bolo di manteka - Boter taart
*********************************************************************************************************

En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.

Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...


Comments

 1. Goedenavond.maak je hiervan ook je thema taarten en hoe weet je hoeveel personen je uit een bakblik haalt?En hoe bereken je dan de prijs?
  Sorry voor al mijn vragen 🙈

  PS.Je maakt hele geweldige taarten 👌

  ReplyDelete
  Replies
  1. Beste Lezer,

   Kan je mij een e-mail naar info@brownyscakes.com sturen?

   Alvast bedankt en fijn weekend.

   Groetjes,
   Ludinaira

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffieBereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…