Skip to main content

Recept "Bolo di Glas" - Mirror glass cake


Bolo di glas

Ingrediënten:
Gekleurde gelatine:
  • 2 enveloppe van gelatine (Je kunt meerdere kleuren gelatine gebruiken)
  • 4 gelatine blaadjes
Witte gelatine:
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 8 gelatine blaadjes
  • 1 pak koffiemelk (500ml)
  • 1 theelepel amandel exxtract
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml zure room 
Bereidingswijze:
Gekleurde gelatine:
  • Week de 4 gelatine blaadjes in een kom koud water tot ze zacht worden.
  • Maak de gekleurde gelatine zoals beschreven op de verpakking. Voordat je de koud water toevoegd, los je de zachte gelatine blaadjes met de warm water die je toevoegd met de gekleurde gelatine poeder.
  • Laat de gelatine 2-3 uurtjes in de koelkast opstijven. Let op! Niet eerder eruit halen anders loop je risico, dat ze smelten wanneer je de mix van de gecondenseerde melk gaat toevoegen.
  • Na die 3 uurtjes haal je de gelatine uit de koelkast en snijd je de gelatine in kleine blokjes.

  • Vet in een leuke vorm met bakspray of een kleine beetje olie (dit doe je om te voorkomen dat de "Bolo di glas" in je vorm blijft plakken) en zet de gekleurde gelatine in de vorm.
Witte gelatine:
  • Week de 8 gelatine blaadjes in een kom koud water tot ze zacht worden
  • Giet de koffiemelk in een pan en laat het even opwarmen. De koffiemelk moet alleen opwarmen dus laat het niet koken.
  • Voeg nu de gelatine blaadjes toe en blijf het roeren totdat ze helemaal zijn opgelost in de koffiemelk.
  • Nadat de gelatine blaadjes helemaal zijn opgelost voeg je de gecondenseerde melk, vanille extract en amandel extract toe en blijft roeren. Gebruik een klopper om dit te doen.
  • Al laatste voeg je de zure room toe en blijf ongeveer 1-2 min goed roeren. En je mengsel is klaar.
  • Giet nu de witte gelatine mengsel op de gekleurde gelatine en zet de vorm voor minstens 6-8 uur in de koelkast.

  • Na die 8 uurtjes is de "Bolo dei Glas" klaar. Je kunt het naar eigen wens garneren en presenteren. 

  • Veel plezier met het maken van de "Bolo di Glas" en als je vragen hebt hoor ik het graag!

******************************************************************************************************************

En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.










Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:

E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...
  

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Lekker donuts recept

Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept.....

Ingrediënten voor het deeg: 5 cups bloem14 gram gist1/3 cups suiker¼ Cups gesmolten boter¼ Cups gesmolten “Shortening “1 1/2 cups melk2 eieren2/4  theelepels zout


Ingrediënten om te bakken en coaten: 1 flesje olie2 cups suiker2 eetlepels kaneel3 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze deeg: Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.

Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.

Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt.Haal het deeg uit de kom en kneed even kort. In een andere kom zet je een beetje bloem en daarna het deeg erin. Bedekt de kom met een plastic folie en laat het deeg voor 2 uur o…