Skip to main content

Pumpkin Cake recipe (Bolo di Pampuna)


It's autumn and it is the perfect time to bake pumpkin Cake. So let the fun begin!!!

Preheat the oven to 180 degrees C.

Butter, or lightly spray with a non stick vegetable spray, a 20 cm cake pan.

Ingredients:
  • 113 gr. unsalted butter,
  • 1 1/4 cups light brown sugar,
  • 2 large eggs,
  • 1 cup pure pumpkin puree,
  • 1 teaspoon vanilla extract,
  • 2 cups sifted flour,
  • 1/4 teaspoon baking powder,
  • 1 teaspoon baking soda,
  • 1/4 teaspoon salt,
  • 1/2 teaspoon ground cinnamon,
  • 1/4 teaspoon ground nutmeg,
  • 1/8 teaspoon ground cloves,
  • 1/2 cup buttermilk,

All the ingredients must be at room temperature!!!

Preparation:

Pumpkin puree

  • Cut your pumpkin into cubes and put it in a pan with water on fire.
  • Let the pumpkin cook for 30 minutes or until it is softened. 
  • When the pumpkin is cooked remove it from the heat and let it cool down. 
  • Use a blender to puree your pumpkin or you can also do it with a fork.
  • The pumpkin puree is ready let’s start with the cake batter.


Cake batter:
  • In the bowl of an electric mixer (or with a hand mixer), beat the butter and sugar until light and fluffy.
  • Add the eggs, one at a time, mixing well after each addition. Scrape down the sides of the bowl as needed.
  • Add the pumpkin puree and vanilla extract and beat until incorporated (the batter will curdled).


  • In another bowl, whisk together the flour, baking soda, baking powder, salt and spices.
  • Add the flour mixture and buttermilk alternately to the batter, in three additions, beginning and ending with the flour mixture.
  • Put the cake batter into the cake pan.


  • Bake for approximately 45 minutes – 1  hour, or until a toothpick inserted in the center of the cake just comes out clean.

  • Let the cake cool down first for 15 minutes in the pan and than remove the cake from the pan. Cool completely before frosting.

 I already eat half of the cake before frosting! It's so delicious I couldn't resist.... Oops!


Ingredients Cream Cheese frosting:
  • 225 grams cream cheese,
  • 55 grams butter,
  • 1 tablespoons vanilla extract,
  • 3 cups Funcakes confectioners sugar (sifted),

 All the ingredients must be at room temperature!!!


Preparation:
  • Place the cream cheese and butter in the bowl of your electric mixer and beat until smooth.
  • Add the vanilla extract and confectioners' sugar and beat until light and creamy.
  • Put a little bit orange color paste into the cream cheese to color up the frosting.

You can cut the cake in half and put frosting in the middle and frost the top and sides of the cake with the rest of the frosting! Decorate the however you want! For example you can use chopped nuts to decorate the top of you cake! I made some cute pumpkins from marzipan with some leaf to put on my (half) cake



Attention: Because there is cream cheese in this cake you need to put it into the refrigerator!!!

On Browny's Cake webshop you can also buy cake mix for Carrot cake, Coco nut Cake, Cookies and so much more.......

Good luckkkkkkkkk Brownys! 


Webshop:

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!!
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!!
Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...


Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Lekker donuts recept

Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept.....

Ingrediënten voor het deeg: 5 cups bloem14 gram gist1/3 cups suiker¼ Cups gesmolten boter¼ Cups gesmolten “Shortening “1 1/2 cups melk2 eieren2/4  theelepels zout


Ingrediënten om te bakken en coaten: 1 flesje olie2 cups suiker2 eetlepels kaneel3 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze deeg: Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.

Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.

Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt.Haal het deeg uit de kom en kneed even kort. In een andere kom zet je een beetje bloem en daarna het deeg erin. Bedekt de kom met een plastic folie en laat het deeg voor 2 uur o…