Skip to main content

How to "Frankenstein Cake" (dutch version)


Deze "Frankenstein" taart is leuk voor kinderen. Je kan het maken voor "Halloween"of als er kinderfeest is met als thema monsters. Veel plezier met het bakken en decoreren. Als je vragen hebt laat een bericht achter en ik probeer zo snel mogelijk te beantwoorden.


Benodigdheden:
  • Groene fondant
  • Zwarte fondant
  • Grijze fondant
  • Witte fondant,
  • Deegrol,
  • Rolmat (optioneel),
  • Poedersuiker,
  • 2 ronde koekjesvorm,
  • Eetbare lijm,
  • Smoother,
  • Blade tool,
  • Shell tool,
  • Bord,
  • Taart 20 diameter (optioneel, kan ook een grotere taart)


Werkwijze:
  • Maak je taart en “crumb coat” de taart met botercrème een dag van te voren en zet het in de koelkast.
  • Rol de groene fondant met uit met deegrol,


  • Haal je taart uit de koelkast en bekleed je taart met de groene fondant,











  • Snij de overtollige fondant weg met de “blade tool”,

  • Gebruik je “smoother” om de fondant glad te strijken. Met het gebruik van de “smoother”krijg je een strakke en gladde taart,

  • Rol nu je zwarte fondant zo dun mogelijk uit met je deegrol,
  • Zet een bord dat iets groter is dan het formaat van je taart en snijd de ronde vorm uit met je “blade tool”,










  • Zet een beetje eetbare lijm aan de bovenkant en de zijkant van de groene fondant,

  • Plak de zwarte fondant op de groene fondant,

  • Met je “Shell tool” of “blade tool “kan je mooie haarlijnen voor je “Frankenstein maken”

  • Rol een stukje zwarte fondant in de vorm van een dunne saucijs en plak ze op het hoofd van “Frankenstein”. Gebruik de rest om de mond en littekens van “Frankenstein” te maken.
  • Plak de mond aan de voorkant van het hoofd en de littekens aan de zijkant (ongeveer wang hoogte),

  • Rol een stukje witte en zwart fondant uit voor de ogen,
  • Gebruik je grote ronde vorm om 2 rondjes uit de witte fondant te halen,
  • Gebruik de kleinere ronde vorm om 2 rondjes uit de zwarte fondant te halen,

  • Plak de zwarte rondjes op de witte rondjes. Wees een beetje speels met de ogen. Het is een monster dus ze hoeven niet perfect te zijn,
  • Plak je ogen op de taart en laat een beetje opening tussen de ogen voor de neus,

  • Rol een klein stukje groen fondant in de vorm van een “Teardrop”. Maak de onderkant van de “Teardrop” plat en plak het dan op de taart,

  • Met een stukje grijze fondant maak je de 2 knopjes die aan de zijkant van het hoofd van “Frankenstein” worden geplakt,
  • Voor een beetje glans kan je glitters gebruiken. Kinderen vinden glitters altijd leuk.


Je Frankenstein taart is klaar! Heel makkelijk en leuk om samen met je kinderen te doen. Uitrollen doe je zelf, maar het plakken, uitsnijden etc… kunnen je kinderen zelf doen.


Veel bak en decoreer plezier!

Webshop:

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!!
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!!
Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.







The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…