Skip to main content

Citroen Cupcake recept
Hebben jullie zin in een lekkere Citroen Cupcake..... Het is zeker niet zuur als een citroen, maar heeft zeker een vleugje van citroensmaak.

Veel plezier!Oven voorverwarmen op 175 graden.

Ingrediënten:
 • 2 eieren,
 • ½ cup suiker,
 • ½ theelepel vanille extract,
 • ½ cup melk,
 • 57 gr roomboter ,
 • 1 cup bloem,
 • 1 theelepel baking powder,
 • 1 theelepel zout,
 • Rasp van 1 citroen.
Alle ingrediënten moet op kamertemperatuur zijn.


Bereidingswijze:
 • Zet de melk en roomboter in een pan en laat het koken totdat de roomboter is gesmolten. (laat het afkoelen en ga verder met stap 2)
 • Klopt met een mixer de eieren en de vanille extract tot een luchtige schuimmassa. (ongeveer 5 minuten lang kloppen)
 • Voeg de suiker beetje bij beetje toe aan de schuimmassa en blijf kloppen. (probeer de luchtigheid te behouden)
 • Zeef de bloem, baking powder en zout samen.
 • Voeg de droge gezeefde ingrediënten beetje bij beetje toe bij de schuimmassa en blijf kloppen. (probeer hierbij ook de luchtigheid te behouden)
 • Voeg een klein beetje van het beslag bij de melk met gesmolten roomboter en klop het ongeveer 2 minuten met een klopper.
 • Voeg de rest van het beslag en klop het even door met de klopper.
 • Als laatste voeg je de rasp van de citroen in het beslag en klop voor 1 a 2 minuten en dan is je beslag klaar.
 • Verdeel het beslag met een ijsschep in de cupcake bakvorm. Zet de cupcake bakvorm in het midden van de oven. Laat de cupcakes voor 20 a 25 minuten bakken.

Als je vragen hebt over de citroen cupcake, laat een berciht achter en dan neem ik contact met je op. Voor meer foto's klik hier voor ons facebook pagina.

Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny’s Cakes
It’s a browny’s thing…

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffieBereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…