Skip to main content

Recept Cashewnoten taart


Cashewnotentaart is gemaakt van botertaart met cashewnoten glazuur. Het is een typisch Antilliaanse taart, die meestal rond feestdagen en verjaardagen wordt gemaakt. Het is niet een goedkoop taart, doordat de cashewnoten best prijzig zijn. Veel plezier met het recept.

Botertaart beslag
  
Ingrediënten:
  • 500gr boter,
  • 450gr suiker,
  • 1tl bakingpowder,
  • 10 eieren,
  • 3tl vanille aroma,
  • 2tl amandel aroma,
  • 500gr zelfrijzend bakmeel.
Bereidingswijze:
  • Boter met suiker kloppen tot een romige massa,
  • De eieren er een voor een, al kloppende erbij doen,
  • Vervolgens bakmeel, vanille essence en amandelessence bij het mengsel doen,
  • Het beslag in zijn geheel overdoen in een beboterde bakvorm, (Bakvorm 26 diameter)
  • Ongeveer 1 uur en 20minuten in de (voorverwarmde) oven zetten. Bij een temp van 175 graden,
  • Priktest toepassen,
  • Als de taart gaar is, moet je eerst goed laten afkoelen voordat je de taart kan smeren met het cashew glazuur.
Cashewnoten glazuur

Ingrediënten:
  • 750gr ongezouten cashewnoten,
  • 150gr suiker,
  • 1 blik gecondenseerde melk,
  • 500ml water,
  • Alcohol naar smaak (o.a. amaretto, Bacardi etc...)
  • Citroen extract.

Bereidingswijze:
  • Maal de cashewnoten fijn,
  • Houd een stuk of 30 cashewnoten heel voor de garnering,
  • Zet de suiker met water op vuur en laat het koken tot een dikke stroop,
  • Voeg de gecondenseerde melk erbij en blijf roeren met een houten pollepel todat de gecondenseerde melk helemaal opgelost is in het suikerwater,
  • Zet het vuur lager en doe nu de gemalen cashewnoten erbij en roer alles goed door,
  • Als het mengsel te dik wordt zet je een beetje citroen extract,
  • Als het mengsel te waterig wordt dan zet je een beetje alcohol om het dikker te maken,
  • Haal het mengsel van het vuur en vult meteen de taart ermee. (taart moet wel helemaal afgekoeld zijn)
  • Snijd de taart in twee of drie lagen en vul je botertaart met de cashewnoten glazuur,
  • Na het vullen van de taart, smeer je nu de buitenkant met het glazuur,
  • Laat het mengsel niet afkoelen want anders wordt het hard en dan moet je het weer gaan opwarmen.
  • Voor de garnering gebruik je de 30 stuks cashewnoten met gekonfijte rode en groene kersen. Veel plezier met het maken van het Cashewnoten taart!


Webshop:
www.brownyscakes.com

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes 
Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users.
    I hope to see you there soon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Olga, I will check it out! Thanks for sharing this informations.

      Sincerely,

      Ludinaira

      Delete
  2. Hey kun je het ook zonder alchohol doen want ik ben zwanger wat zou je dan kunnen gebruiken

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoi. Natuurlijk kan je de taart zonder alcohol maken. Ik drink zelf geen alcohol dus wanneer ik het voor thuis maak zet ik geen alcohol. Veel plezier met het maken van de taart.

      Groetjes,
      Ludinaira

      Delete
    2. Hoi. Natuurlijk kan je de taart zonder alcohol maken. Ik drink zelf geen alcohol dus wanneer ik het voor thuis maak zet ik geen alcohol. Veel plezier met het maken van de taart.

      Groetjes,
      Ludinaira

      Delete
  3. Maakt het nog wat uit of de cashewnoten gebrand zijn of ongebrand?
    Ik wil de taart graag vanavond maken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoi,

      Je hebt ongezouten en niet gebrand cashewnoten nodig om de taart te kunnen maken.

      Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag.

      Alvast een fijn weekend.
      Groetjes,
      Ludinaira

      Delete
  4. Je wil niet weten hoeveel calorieën er in zitten, maar zooo lekker

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.







The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…