Skip to main content

Pepernoten Cupcakes

Browny’s Cakes: Pepernoten Cupcakes

Het is weer die tijd van het jaar, waar de pepernoten vanuit elke hoek tevoorschijn komen. Wat doen we met die pepernoten? We bakken lekker pepernoten cupcakes mee. Lekker voor als traktatie bij een Sint. Klaas feestje of gewoon lekker bij de thee. Dus hierbij de Browny's Cakes versie van pepernoten cupcakes.


Beslag benodigdheden:

 • 60 Gr Roomboter,
 • 1/2 Cup Bruin basterdsuiker,
 • 2 Eieren,
 • 1 Cup bloem,
 • 1 Theelepel koek-speculaas kruiden,
 • 2 Handvol pepernoten,
 • 1/2 Cup melk,
 • ½ Theelepel zout,
 • 1 Theelepel bakingpowder,
 • 1 Theelepel Baking soda
 • ½ Theelepel vanille extract.

Bereidingswijze beslag:
 • Oven op 175 graden voor verwarmen,
 • Smelt de boter en melk samen in een pan, op laag vuur (laat afkoelen).


 • Klop de eieren en vanille extract voor 5 minuten tot een luchtige schuim.

 • Voeg beetje bij beetje de bruine basterdsuiker bij de schuim en blijf mixen tot een luchtige beslag.


Voeg nu beetje bij beetje de bloem, baking soda, bakingpowder, koek-speculaas kruiden en zout toe aan het beslag en mix voor 2 minuten.

Voeg  nu voorzichtig de gesmolten boter en melk toe in het beslag en klop even door met een klopper.

Als laatste voeg je de pepernoten in de beslag en mix de pepernoten even door het beslag met een klopper.


Vul de cupcake vormpjes met 2/3 van het beslag.

Cupcakes 20-25 minuten gaar laten bakken.
Pepernoten botercrème benodigdheden:
200 Gr roomboter,
100 Gr creamcheese,
1 Theelepel koek-speculaas kruiden,
Poedersuiker naar smaak,
1 Handvol fijn gemalen pepernoten,
1/2 Theelepel vanille extract.


Bereidingswijze botercrème:
Doe de  roomboter in een kom en klop de boter tot een luchtige smeuïge massa. Voeg de creamcheese toe en blijf kloppen. Voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijft mixen tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg nu de vanille extract, koek- speculaas kruiden en de fijn gemalen pepernoten toe en mix nog eens goed door met de mixer.


Breng de botercreme aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip en versier de cupcakes naar smaak. Ik heb mijn cupcakes met vlaggetjes (met leuke Sint Klaas teksten) en pepernoten versierd. Veel plezier met het maken van deze pepernoten cupcakes.


XOXO
Browny’s Cakes
It’s a browny’s thing…Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffieBereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…