Skip to main content

Banana Oreo Cookie Cupcake recipe


Banana oreo cookie cupcake recipe:
1. Banana batter,
2. Oreo cookies,
3. Butter cream.

Ingredients Banana batter:
85 gr. buttercream
½ cup sugar
1 cup sifted self-raising flour
2 ripe mashed bananas
1 egg
1 teaspoon vanilla extract
½ teaspoon baking soda
6 Oreo cookies
1 knife point of salt
(all must be at room temperature)

Preparations:
1. Preheat oven to 175 degrees
2. Mix butter and sugar together until a light batter,
3. Add the egg and vanilla extract in the batter and mix for 2 minutes,
4. Add the mashed bananas in the batter and continue mixing,
5. Finally add the sifted self-raising flour, baking soda and salt to the batter and mix for 2 minutes,
6. Fill the cupcake tins with 2/3 of the batter and add ½ oreo cookie in the batter.
7. Bake cupcakes for 20-25 minutes.

Ingredients butter cream:
250 gr. confectioner sugar
250 gr. soft butter
2 tablespoons hot water
1 teaspoon vanilla extract
6 (fine) crumbled Oreo cookies
12 whole Oreo cookies

Add the soft butter in a bowl, mix the butter until fluffy. Then add the confectioner sugar and mix until a nice cream. Add the hot water and vanilla extract and mix again thoroughly with mixer. Finally, mix the crumbled Oreo cookies into the mixture.

Cupcake:
1. Put the cream on the cupcakes with a pastry bag with large tip and a whole oreo cookie on top of the buttercream.

I would like to see pictures or comments from people who will try this recipe!

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing ....

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.







The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…